Política

estat espanyol

El PSOE pressiona Podem perquè s’integri a Sumar

Bolaños considera que seria una “molt bona notícia” que totes les forces a l’esquerra dels socialistes anessin unides

De “molt bona notícia per Espanya”. Així ha qualificat aquest dilluns el ministre espanyol de la Presidència, el socialista Félix Bolaños, la presentació diumenge de la candidatura de Yolanda Díaz i Sumar a les eleccions generals. En declaracions a la premsa, recollides per l’agència ACN, Bolaños ha afirmat que al seu entendre “és una bona notícia” que les formacions a l’esquerra del PSOE “s’organitzin”, però “seria encara millor notícia” que “totes”,“sense excepció”, anessin unides. “Per descomptat, aquest seria el nostre desig”, ha afirmat.

Bolaños ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta sobre les manifestacions del president de Castella i la Manxa, Emiliano García-Page, que aquest diumenge va advertir que Sumar pot treure vots al PSOE.

El ministre espanyol de la Presidència ha expressat “tot el seu respecte a Sumar i a les forces a l’esquerra del PSOE que ahir [diumenge] van iniciar aquest camí”, perquè “és una molt bona notícia per a Espanya i per als votants progressistes que totes aquestes forces polítiques que estan a l’esquerra del PSOE s’organitzin i vagin unides a les eleccions”, ha reblat Bolaños. Segons el polític socialista, la presentació de Sumar és un element “d’il·lusió” sobre el fet que hi hagi “una legislatura progressista més a Espanya”, com “hi serà de la mà de Pedro Sánchez”. Bolaños a aprofitat l’ocasió per advertir el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha presentat ja la seva “candidatura” a la presidència d’Espanya, i per tant que faria bé de “mirar la seva esquena”.

D’altra banda, el coportaveu de Podem Pablo Fernández ha retret a la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que “no aposti de forma rotunda per la unitat”. En roda de premsa aquest dilluns, Fernández ha criticat les declaracions de Díaz a El País en què ha afirmat que Sumar “no seria un fracàs sense Podem”. “Tots hauríem de tenir clar que no anar junts a les eleccions seria un fracàs”, ha respost el coportaveu del partit lila.

També ha replicat Díaz l’exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias. En declaracions a Rac1 recollides per l’agència Efe, l’antic dirigent de Podem ha alertat a Díaz que “si Sumar va a las eleccions sense Podem, serà una tragèdia electoral i política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.