Gran angular

Seafood Expo Global celebra a Barcelona la seva edició més gran

Mundial. El congrés dels productes del mar tindrà representants de 87 països i afegeix més de 776 noves empreses expositores al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona

27a edició La fira dels productes del mar se celebra a la capital catalana per segon any consecutiu
El programa de conferències oferirà més de 20 sessions informatives a càrrec d’experts
Creixement L’espai expositor supera els 49.000 metres quadrats, un 24% més que el 2022
Empreses Més de 2.000 firmes mostraran als visitants els seus productes, serveis i innovacions
Catalunya El país torna a ser present a la fira, i és un dels que enguany ha ampliat el seu espai
L’esdeveniment és l’aparador més important del món del sector dels productes del mar

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, la fira més gran i diversa del món de productes del mar, torna a Barcelona en la 29a edició, entre el 25 i el 27 d’abril, al recinte de Gran Via de l’Hospitalet de Fira de Barcelona. I aquesta edició serà la més gran que mai hagi celebrat en la seva història.

Organitzat per la companyia nord-americana Diversified Communications, l’esdeveniment va debutar l’any passat a la capital de Catalunya, també el mes d’abril, amb molt d’èxit, després de celebrar-se a Brussel·les durant 27 anys, amb una aturada involuntària de dos anys, el 2020 i el 2021, a causa de la pandèmia.

Aprofitant l’impuls de l’edició de l’any passat, el congrés serà durant tres dies l’esdeveniment comercial i presencial més gran del sector dels productes del mar, i oferirà una plataforma de negocis a escala global i un impacte econòmic important per a la ciutat.

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global disposarà d’una àmplia zona expositiva en la qual s’exhibiran tot tipus de productes del mar, equips i serveis de processament per part de proveïdors que arribaran de tot arreu. A més, l’edició d’enguany ampliarà l’oferta del seu programa de conferències i inclourà una plataforma per debatre els nous reptes, oportunitats i solucions del sector a escala mundial. El programa inclourà més d’una vintena de sessions informatives a càrrec d’experts en el sector, que s’enregistraran i estaran a disposició de tots els congressistes.

“Esperem créixer a Barcelona amb els anys”, va afirmar Liz Plizga, vicepresidenta del grup Diversified Communications. “L’èxit de la primera edició a la ciutat, l’any passat, ja va confirmar els beneficis de traslladar un esdeveniment global de la mida del Seafood Expo Global/Seafood Processing Global a una ubicació moderna com ho és aquesta ciutat, que ens presenta oportunitats de creixement reals”, va explicar Plizga.

“Els pavellons de l’exposició van tenir l’any passat una activitat frenètica durant els tres dies de congrés i, a banda i banda dels passadissos firals, es podia sentir l’emoció de poder tornar a interactuar presencialment. Al final de l’esdeveniment, tant expositors com visitants estaven desitjant que arribés l’edició del 2023”, va afirmar Plizga. I ja és pràcticament aquí.

L’edició d’enguany compta amb més de 49.299 metres quadrats d’espai d’exposició, xifra que indica un creixement sense precedents respecte a l’edició anterior i que es concreta en un augment del 21% respecte a l’última edició celebrada a Brussel·les el 2019 –fins ara la més gran–, i del 24% respecte a la celebrada l’any passat, la primera que va tenir lloc a Barcelona.

Expositors de 87 països hi seran presents, entre els quals, uns quants que no hi van ser en l’edició de l’any passat: Àustria, Barbados, la Costa d’Ivori, Xipre, Gàmbia, Moldàvia, Nova Caledònia, el Pakistan, les Filipines, la República de la Unió de Myanmar, l’Aràbia Saudita, Sèrbia i les Seychelles.

L’edició d’aquest 2023 tindrà més de 2.000 empreses expositores i donarà la benvinguda a més de 776 noves firmes, entre les quals Atunes y Lomos, Blumar, Golden Fish Sarl, Grontvedt Group, Metarex Spa, North Pacific Seafood Pte Ltd, Pereira Productos del Mar i Pickenpack Seafoods GmbH, totes expositores a Seafood Expo Global. Activa Food Tech SAU, Aquatiq AS, Lineage Logistics i Van de Velde Packaging Group participaran per primera vegada a Seafood Processing Global.

L’esdeveniment reunirà un total de 66 pavellons nacionals, autonòmics i regionals, inclosos els tres nous d’Austràlia, l’Aràbia Saudita i les Seychelles, així com de cinc regions del Japó, la República de Corea, Taiwan i els Estats Units. Catalunya, Galícia, Portugal, els Països Baixos, Noruega i la Xina figuren entre aquells que tornen a la fira ampliant els seus estands.

Pel que fa a Catalunya, a més de les empreses que assistiran individualment com a expositors, Prodeca (Promotora d’Exportacions Catalanes) acollirà en els seus estands 2G501, 2H401, 2H501 i 2I501 una bona representació de companyies del sector del país.

L’esdeveniment tindrà també el pavelló de Seafood Processing Global ampliat, amb un increment de més del 20% en metres quadrats d’espai d’exposició en comparació amb el de l’any passat. Aquest àmbit de la fira se centra en tots els aspectes del processament de productes del mar, inclosos els materials i la màquina d’envasament; els equips i subministraments de refrigeració i congelació; els sistemes per al processament primari, secundari i el control de la higiene, i els serveis de sanejament i garantia de qualitat.

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global ocuparà els pavellons 2, 3, 4 i 5, i la galeria entre els pavellons 4 i 5 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Aquest esdeveniment mundial anual ofereix als compradors de tot el món una oportunitat de descobrir les noves tendències del sector i, als proveïdors mundials, la de presentar els seus productes més nous.

La fira també serà l’escenari dels prestigiosos premis anuals Seafood Excellence Global Awards, que reconeixen els millors productes del mar representants en el congrés.

L’edició d’enguany oferirà un programa de conferències amb més d’una vintena de sessions divulgatives que abordaran els principals reptes, oportunitats i solucions que estan transformant la indústria dels productes del mar. Més de 85 destacats experts internacionals del sector compartiran coneixements pràctics i teòrics sobre els temes més actuals per a la indústria. Per exemple, Megan Greene, economista en cap global de Kroll, columnista del Financial Times i investigadora principal de l’Institut Watson d’Afers Internacionals i Públics de la Universitat Brown, pronunciarà una conferència magistral amb el títol Navegar per la policrisi mundial, el segon dia de la celebració del congrés. Durant la sessió Tendències internacionals de la venda al detall de peixos i marisc, es donaran a conèixer els resultats d’un informe d’avaluació comparativa internacional.

La fira reuneix els actors principals del sector de productes del mar de tot el món, des de proveïdors fins a compradors, autoritats, distribuïdors, industrials i serveis. Es presentaran les últimes novetats en frescos, congelats, enllaunats, en conserva, de valor afegit, processats i envasats. El gran aparador es mostra a compradors d’arreu del món, entre els quals figuren supermercats, restaurants, hotels, empreses de càtering, importadors, distribuïdors, mercats de productes del mar i altres companyies del sector minorista i de la restauració. D’altra banda, Seafood Processing Global mostra l’elaboració, conservació, distribució i comercialització dels productes.

Per a la ciutat de Barcelona, està previst que l’esdeveniment generi un impacte econòmic que superi els 150 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.