Gran angular

Enhorabona! tens un ingrés

És la quantitat d’ingressos anual que es poden rebre per Bizum a partir de la qual s’ha de declarar davant Hisenda

Enho­ra­bona! Has rebut un ingrés de l’Agència Tri­butària. És ben estrany la set­mana que no rebem algun mis­satge d’aquest estil al mòbil, però no ho és que el qui ingressi sigui Hisenda. Ara bé, ens dei­xarà de ser estrany, perquè enguany, com a nove­tat, la devo­lució de la decla­ració de la renda es podrà rebre també pel sis­tema de cobra­ment ins­tan­tani Bizum.

Així que a par­tir del dia 11 d’abril els con­tri­bu­ents obli­gats a pre­sen­tar la decla­ració de la renda de la cam­pa­nya del 2021/2022 poden incloure l’opció de cobra­ment per aquesta popu­lar pla­ta­forma, que es fa ser­vir mas­si­va­ment entre fami­li­ars i amics, alguns comerços o ins­ti­tu­ci­ons públi­ques i ara també quan es ren­dei­xen comp­tes a Hisenda.

La sen­zi­llesa del ser­vei ha con­tribuït a popu­la­rit­zar-lo tant que ha des­ban­cat altres for­mes de paga­ment, com ara trans­ferències, que tri­guen més a arri­bar, de manera que pràcti­ca­ment tot­hom fa bizums quan l’import és menor a 500 euros.

Com que aquest sis­tema també entra a la cam­pa­nya de la decla­ració de la renda, convé tenir pre­sent quan es té l’obli­gació de decla­rar els bizums rebuts al llarg de l’any pas­sat.

Ben­jamí Anglès, pro­fes­sor agre­gat de dret finan­cer i tri­bu­tari dels estu­dis de dret i ciència política de la UOC, explica que els envi­a­ments oca­si­o­nals a fami­li­ars o amics per un import anual infe­rior a 10.000 euros no s’han de decla­rar. Tan­ma­teix, sí que tenim l’obli­gació de fer-ho quan els envi­a­ments superin els 10.000 euros anu­als. O bé quan siguin ingres­sos per ren­di­ments, com ara el paga­ment de llo­guers i quan siguin els ingres­sos d’un autònom com a paga­ment pels seus ser­veis.

El cas és que la regu­lació dels paga­ments a través de pla­ta­for­mes com és la de Bizum té el mateix règim que la de qual­se­vol trans­ferència bancària i per tant els bancs han d’infor­mar les auto­ri­tats fis­cals sobre les ope­ra­ci­ons ele­va­des i qual­se­vol transacció si aques­tes ho reque­rei­xen.

És a dir, els movi­ments fets a través de Bizum no han de decla­rar-se pel fet de fer-se des d’aquesta eina con­creta, sinó per la mateixa raó que s’han de decla­rar altres ope­ra­ci­ons simi­lars com ara trans­ferències bancàries.

Pel fet de ser una eina electrònica con­nec­tada a una enti­tat bancària, té fàcil ras­treig per part de l’Agència Tri­butària. I Hisenda fixa el límit de diners que es poden enviar per Bizum sense haver d’incloure-ho en la decla­ració de la renda, tot i que els paga­ments esti­guin sub­jec­tes a con­trol tri­bu­tari. Una altra de les nove­tats d’aquesta cam­pa­nya és la incor­po­ració d’una nova case­lla, la 1626, per decla­rar la com­pra­venda de crip­to­mo­ne­des. “Cal decla­rar les dates i els valors d’adqui­sició”, diu Anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.