Política

ERC i la CUP impulsen una reforma del reglament del Parlament per prohibir els “discursos d’odi” de Vox

També volen incorporar el vot telemàtic en situacions excepcionals

Els grups parlamentaris d’ERC i la CUP-NCG han registrat una proposició de llei per reformar per la via ràpida el reglament del Parlament amb l’objectiu d’aturar els “discursos d’odi” de Vox. El text, que segons avança l’ACN ha estat presentat a altres grups, proposa que els diputats “no poden incórrer al discurs d’odi o intolerant ni incitar a la discriminació per raó de gènere, orientació sexual, creences, ideologia, origen, condició social, ètnia, llengua discapacitat o qualsevol altra”. La reforma plantejada també inclou l’ampliació de les opcions de vot dels diputats i diputades, amb més supòsits de delegació i incorporar al reglament el vot telemàtic en situacions excepcionals.

El mateix text presentat fixa els criteris per valorar si es produeix un discurs d’odi i estableix que s’hauran de tenir en compte tant les “intencions identificables de l’orador”, com la “percepció de la intervenció pel públic” i si perjudica la dignitat i reputació del Parlament. La proposta incorpora explícitament els “discursos d’odi” com un dels motiu que pot comportar que la presidència del Parlament cridi a l’ordre i, fins i tot, expulsi diputats de l’hemicicle.

La modificació que proposen Esquerra i CUP concreta també que un diputat o diputada que no signi el compromís de tolerància zero davant la discriminació i l’assetjament, com és el cas dels de Vox, no podrà ser escollit per als òrgans del Parlament, ni ser nomenats ponents ni formar part de delegacions oficials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.