Política

Primers acords entre PSOE i PP per la reforma de la llei ‘només sí és sí’

Podem, ERC i Bildu, en contra de les esmenes introduïdes a l’informe de la ponència que demà s’ha de votar en comissió i dijous al ple del Congrés

El PSOE i el PP han assolit avui un primer acord per la reforma de la llei del ’només sí és sí’. Les dues formacions –que ja van votar de la mà la presa en consideració de la reforma– han introduït algunes esmenes a l’informe de la ponència que demà es votarà en comissió i dijous se sotmetrà al ple del Congrés. Els socialistes asseguren que les esmenes del PP acordades només són de caràcter “semàntic” i constitueixen “millores tècniques”, però “no afecten el cor” de la reforma plantejada pel PSOE. Fonts del PP, però, asseguren que s’ha acordat tipificar la difusió pública d’imatges que incitin a agressions sexuals a menors.

La votació de l’informe de la ponència –amb els vots en contra de Podem i els socis- va en la línia del que els socialistes ja van anunciar ahir a València, on van apuntar que acordarien esmenes amb el PP per reformar la Llei del només si és si. D’aquesta manera, tot apunta que dijous la reforma quedarà aprovada al Congrés amb els vots de les dues grans formacions espanyoles i el vot en contra de Podem, ERC i Bildu, entre altres.

La coportaveu de Podem Alejandra Jacinto ha destacat que resulta “incomprensible” que el PSOE “prefereixi pactar polítiques feministes amb el PP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.