Política

Constituïda la comissió d’investigació sobre l’acumulació d’habitatges

Vinyets (CUP) presidirà la comissió parlamentària que analitzarà la situació del parc públic

El Parlament ha constituït avui la comissió d’investigació sobre l’acumulació d’immobles per determinades entitats, que estarà presidida per Montserrat Vinyets (CUP). Susanna Segovia (En comú Podem CP) i José Rodríguez (ERC) seran respectivament vicepresidenta i secretari. Els grups podran presentar les seves propostes de pla de treball fins al 2 de juny i aquestes es debatran i votaran en una sessió el 9 de juny.

L’objectiu de la comissió és analitzar l’evolució durant les darreres dècades del parc públic d’habitatge i d’habitatge de protecció oficial i les principals causes de la pèrdua d’aquest parc. També es vol revisar “el procés del rescat bancari i la destinació final dels immobles dels bancs rescatats, aconseguir la màxima informació i el màxim nombre de dades sobre els habitatges que acumulen els grans actors i com actuen, per analitzar possibles pràctiques abusives, a més de cooperar amb el Govern en la creació d’un registre de grans tenidors”.

El ple del Parlament va aprovar la creació d’aquesta comissió d’investigació el 22 de març de 2023 a proposta d’ERC, la CUP i En Comú Podem. La seva creació va ser aprovada per 107 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP) i 19 en contra (Vox, Cs, PPC i diputat no adscrit).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.