Política

estat espanyol

RTVE exclou Podem dels espots electorals del 28-M

La formació morada qualifica la mesura d’antidemocràtica

La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha expressat aquest dijous la seva preocupació pel fet que la formació morada, IU i la seva coalició Unides Podem han quedat fora dels espais gratuïts de propaganda electoral del 28-M que RTVE difon arreu de l’Estat i va instar la corporació a rectificar, en declaracions al programa La Hora del primer canal de TVE.

La corporació pública defensa que la decisió ha estat presa en aplicació dels articles 64 i 188 de la llei orgànica del règim electoral. En una nota, RTVE afirma que Podem no compleix els requisits perquè el 2019 no va presentar llistes a circumscripcions amb més del 50% de la població amb dret a vot, informa Efe. Un argument que no convenç la dirigent de Podem i ministra espanyola d’Afers Socials, que ha insistit que és una decisió “unilateral” de RTVE. En declaracions al programa La Hora del primer canal de RTVE, Belarra ha dit que la mesura és antidemocràtica i n’ha responsabilitzat el bipartidisme —PSOE i PP— i la presidenta interina de RTVE, Elena Sánchez.

A nivell de tot l’estat, RTVE només preveu emetre espots electorals del PSOE, el PP, Cs i Vox. D’acord amb l’esborrany de repartiment d’espais electorals gratuïts, les dues primeres formacions disposaran de 45 minuts cadascun; Cs, 30, i el partit d’extrema dreta, 15 minuts. A TVE1 s’emetran un total de 68 minuts d’anuncis electorals —només 12 minuts entre les deu i les onze de la nit, és a dir, en prime time— en sis franges al dia de mig minut, un minut i un minut i mig. A TVE2 s’emetran 67 minuts més de propaganda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.