Política

El Senat aprova definitivament la llei d’habitatge

Ha rebut el suport del PSOE, ERC, Bildu i Compromís, mentre ha tingut l’oposició del PP, Vox, Junts i PNB

La llei d’habitatge ja està aprovada definitivament. El ple del Senat ha donat aquest dimecres el vistiplau definitiu amb el suport del PSOE, ERC, Bildu, Compromís i Més Madrid. D’altra banda, el PP i Vox han tornat a votar en contra perquè consideren que beneficia l’ocupació il·legal, mentre Junts i el PNB s’hi han oposat perquè consideren que és una invasió de les competències autonòmiques.

El resultat de la votació ha estat de 134 vots a favor, 117 en contra i una abstenció. Això deixa la llei tal com es va aprovar al Congrés, ja que han rebutjat 324 les esmenes plantejades. La llei entrarà en vigor després que es publiqui aquest dijous al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Entre d’altres mesures, la norma fixa una limitació de les pujades anuals dels contractes de lloguer vigents, permet a les comunitats autònomes declarar zones de mercat tens per contenir el preu dels nous contractes i obre la porta a considerar gran tenidor a qui tingui més de cinc habitatges en una mateixa zona, no pas deu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.