Política

política

L’ANC reclama treure l’independentisme de l’informe sobre terrorisme de l’Europol

Feliu denuncia els “continguts criminalitzadors” contra el moviment i en responsabilitza les autoritats espanyoles

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha enviat una carta a la directora executiva de l’Europol, Catherine De Bolle, per demanar-li explicacions arran de l’informe sobre terrorisme que inclou com a tal els independentismes català i basc. Feliu ha demanat en la mateixa missiva que Europol retiri aquests “continguts criminalitzadors” sobre el moviment independentista català. L’informe de l’Europol sobre la situació del terrorisme a Europa, publicat fa un mes, apuntava que a Espanya l’independentisme català i basc són “els més actius i violents dins de l’escena separatista espanyola”.

En el text, Feliu remarca el “caràcter no violent” del moviment independentista català i defensa el dret a l’autodeterminació de Catalunya “a través de vies democràtiques i iniciatives protegides dins del marc dels drets de llibertat d’associació, d’expressió i participació política”, informa l’ACN.

“Com a organització independentista civil més gran i representativa de Catalunya –continua la carta–, l’ANC es veu directament afectada pels continguts criminalitzadors publicats en l’informe de l’Europol”. L’entitat també ha reclamat tenir accés a “la informació facilitada per les autoritats espanyoles, ja que l’informe es fa amb dades facilitades per l’Estat. L’ANC considera “preocupant” la “tendència” de l’Estat “d’utilitzar el terrorisme per deslegitimar, silenciar i perseguir la dissidència política democràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.