Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

El secretari de Defensa dels EUA insisteix que Ucraïna necessita més capacitats de defensa antiaèria

Alemanya és reticent a entregar míssils Taurus perquè, per la seva autonomia, es podrien fer servir per fer atacs en territori rus

El secretari de Defensa dels EUA, Lloyd Austin, ha dit aquest dimarts en la base de Ramstein (Alemanya) que Ucraïna necessita més capacitat antiaèria i que, encara que els aliats han fet un treball notable en aquest sentit, encara queda molt per fer.

“Reunir el màxim possible de sistemes de defensa aèria continua sent una necessitat urgent. Tenim el compromís fer tot el possible”, ha explicat Austin durant una trobada amb altres socis en la base dels EUA en territori alemany

“Crec que hem realitzat una labor creïble d’aconseguir algunes capacitats de defensa hi ha encara molta feina per fer, aquest és el missatge que traslladem avui als nostres col·legues”, ha afegit.

Austin no es s’ha referit, no obstant això, a sistemes concrets d’armament que podrien ser proporcionats a Ucraïna.

Des de Kíiv es demana amb insistència que Alemanya enviï míssils Taurus i els EUA míssils ATACAMS per a millorar les capacitats de Defensa. Fins ara Alemanya, no obstant això, ha dit que és una cosa que s’ha d’estudiar detalladament. La preocupació alemanya és que els míssils Taurus tenen un abast de fins a 500 quilòmetres amb el que podrien atacar objectius en territori rus.

El ministre de Defensa alemany, Boris Pistorius, no ha pogut estar en la reunió de Ramstein a causa d’un positiu de covid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.