Política

L’Estat insta l’Europol a desvincular l’independentisme del terrorisme

El govern espanyol ha demanat a l’Europol “clarificar la naturalesa dels extremismes violents” amb l’objectiu de desvincular l’independentisme del terrorisme, tal com recollia l’informe anual de l’agència policial sobre la situació del terrorisme a la Unió Europea (UE). Aquesta és una de les exigències que Carles Puigdemont i Junts van enumerar a principis de setembre com a condició al PSOE per obrir negociacions de cara a la investidura de Pedro Sánchez, juntament amb la petició que el català fos reconegut com a llengua oficial a Europa. L’executiu espanyol ha enviat a l’Europol una carta en què trasllada “totes les circumstàncies per clarificar la naturalesa dels extremismes violents referenciats i la seva classificació com a tals segons els estàndards internacionals en la matèria”.

L’informe que vinculava l’independentisme al terrorisme era el de la Situació i tendències del terrorisme a la UE, publicat al juny, i que apuntava l’independentisme català i el basc com “els més actius i violents” de l’Estat.

La carta la signa el director del Centre d’Intel·ligència Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), Manuel Navarrete, i va dirigida a la directora executiva de l’Europol, Catherine de Bolle. En el text, el CITCO remarca que “en l’actualitat les úniques organitzacions declarades terroristes pels tribunals espanyols són ETA i Resistencia Galega”. En cap cas cita els membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR), tot i que algun afronta una investigació amb aquesta acusació a l’Audiencia Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.