Infraestructures

societat

Llum verda a la pacificació de l’N-II al Maresme

Generalitat i Ministeri tanquen l’acord de 384 milions per fer actuacions com la millora de connectivitat de la C-32

La signatura es podria fer en els propers dies o setmanes

El Ministeri de Transports i Mobilitat del govern espanyol i la Conselleria de Territori de la Generalitat han tancat un acord per millorar la mobilitat viària i ferroviària a Catalunya, especialment al Maresme. Es tracta de la pacificació de la N-II i la permeabilitat de l’autovia C-32 al Maresme, amb actuacions per valor de 384 milions d’euros. Així ho anunciat el secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, David Lucas, durant els actes de celebració del 175è aniversari de la posada en marxa del primer tren a la Península.

La signatura es podria fer en els propers dies o setmanes. La consellera de Territori, Ester Capella, ha insistit que el conveni per la N-II i la C-32 servirà “és un deute històric” a la comarca que permetrà que hi hagi menys trànsit i guanyar espai per a ciclistes, vianants i transport públic en un nou “eix cívic”. La Generalitat executarà les actuacions, excepte les relatives a la línia R1, que es portaran a terme per Adif.

El secretari d’Estat del Ministeri ha manifestat que el “tren també està present” i manté que a mitjans del 2023 s’han superat els 1.150 milions d’euros d’execució al Pla de Rodalies, amb més de 160 actuacions en marxa. Entre aquestes ha destacat la duplicació de la línia R-3, la compra de 101 nous trens i la instal·lació de nous sistemes de senyalització.

Accions al Vallès

El conveni dels dos nous intercanviadors al Vallès entre la línia R8 de Rodalies i les línies S1 i S2 d’FGC costarà uns 36 milions, que pagarà el Ministeri o Adif. Un intercanviador serà prop de l’actual estació de Rubí de la R8 i la d’Hospital General de la S1. L’altre serà en l’estació de Sant Cugat del Vallès de la R8 i la de Volpelleres de la S2 de Ferrocarrils. Per determinar l’abast de les actuacions precises per materialitzar els centres d’intercanvi, determinar la seva viabilitat i les afeccions a la xarxa ferroviària existent Adif farà un estudi previ.

LA XIFRA

420
Els milions dels dos convenis acordats, per invertir 384 milions am Maresme i els 36 al Vallès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.