Política

Albiol presenta una unitat per patrullar Badalona de nit en situacions “conflictives”

Divuit agents en torn de tarda i nit estaran actius per atendre situacions relacionades amb la seguretat i l’incivisme

Els policies han rebut una formació específica per actuar en situacions de conflictivitat

La Guàrdia Urbana de Badalona ha posat en marxa el nou Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP), una evolució de l’antiga unitat Omega que el PP va impulsar el 2011. La nova unitat la formen divuit agents en torn de tarda i nit per atendre situacions “conflictives” relacionades amb la seguretat, la convivència i l’incivisme. L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, diu que aquest nou servei fa un pas endavant respecte l’antiga Omega perquè també atendrà altres serveis de caire administratiu, com controls de disciplina urbanística en establiments. Durant la presentació, Albiol ha demanat als agents empatia amb els veïns davant els problemes de convivència per contribuir a millorar la sensació de seguretat a la ciutat, més enllà de les dades.

“Badalona espera molt d’aquesta unitat i tothom sabrà estar a l’alçada de les circumstàncies”, ha afirmat Albiol durant el seu discurs. En aquest sentit, admet que és “impossible” que la policia pugui arribar a tot arreu, però sí demana als agents que siguin “sensibles” a les necessitats dels veïns, sobretot amb problemes de convivència.

Albiol ha reconegut que potser es donen situacions que des del punt de vista delictiu tenen poc recorregut, com un veí que posa la música alta els caps de setmana i trenca el descans d’una comunitat. Tot i això, l’alcalde ha demanat als policies estar “atents” als requeriments per poder donar explicacions o, fins i tot, “arrencar un somriure” als que ho passen malament.

Els divuit agents que formen el nou servei, setze homes i dues dones, treballaran totes les tardes i nits i han rebut una formació específica per actuar en situacions d’especial conflictivitat. A més dels problemes que sorgeixin en les hores més fosques del dia, la nova unitat atendrà també altres serveis administrarius i donarà suport a la resta del cos en dates assenyalades.

“És un servei molt esperat per la ciutadania”, ha dit Albiol. “Mentre hi hagi un sol barri o carrer on hi hagi veïns amb problemes no podrem estar satisfets”, ha anunciat. Tot i això, també ha aclarit que en cap cas, pot considerar-se una unitat antiavalots. L’alcalde ha recordat que els ajuntaments no tenen competència per disposar d’unitats que són pròpies dels Mossos d’Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.