Política

El CGPJ reitera el seu “frontal rebuig” al “lawfare”

Diu que “vigilarà” les comissions parlamentàries d’investigació sobre l’Operació Catalunya i el 17-A

L’endemà mateix del cinquè aniversari amb el mandat caducat, la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) han aprovat un nou acord on reitera el ja aprovat el 9 de novembre de “rebuig frontal” a les referències al ’lawfare’” i adverteix que “es mantindrà vigilant” respecte a les comissions parlamentàries d’investigació que constituirà el Congrés dels Diputats, en referència a la comissió d’investigació de l’Operació Catalunya i la dels atemptats del 17-A que avui ha aprovat crear la Mesa del Congrés.

Els membres del CGPJ asseguren, han aprovat el dictamen en una reunió extraordinària convocada a petició de tres magistrats conservadors: José Antonio Ballestero, Ángeles Carmona i Carmen Llombart.La votació ha estat molt ajustada i per prosperar ha calgut el vot de qualitat del president del CGPJ, Vicente Guilarte, que ha anat de la mà de les progressistes Roser Bach i Mar Cabrejas.

Els tres vocals conservadors que havien demanat la reunió han votat en contra i han anunciat un vot particular perquè creuen que el text és “insuficient” i cal anar més enllà.

l seu vot particular, apunten que les comissions d’investigació es constituiran en “frau de llei” i denuncien un “clima d’agitació i propaganda inadmissible” contra “jutges i magistrats” que “s’han limitat a aplicar l’estat de dret”.

El rebuig a les comissions d’investigació es basa en “l’evidència de que això implica sotmetre a revisió parlamentària decisions emmarcades en l’exclusivitat de l’àmbit competencial dels nostres Tribunals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.