Política

Iceta deixa l’acte de diputat per ser ambaixador de la Unesco

Substituirà en el càrrec el també exministre de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes

Vuit ministres socialistes també han decidit renunciar a les actes de diputatper centrar-se en les tasques de govern

L’exministre de Cultura Miquel Iceta ha deixat la seva acte de diputat socialista al Congrés després d’haver estat nomenat ambaixador d’Espanya a la Unesco. També ho ha fet el socialista Héctor Gómez, que ha estat nomenat ambaixador davant la ONU, segons han confirmat fonts socialistes.

Iceta,, que ha estat ministre de Cultura des de juliol del 2021 al novembre del 2023 i prèviament també havia estat ministre de Política Territorial i Funció Pública entre el gener i el juliol del 2021, substituirà en el càrrec el també exministres de Cultura José Manuel Rodríguez Uribes.

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha tornat a designar ministres socialistes a tots els que van exercir com a tals al final de l’anterior legislatura excepte Miquel Iceta (Cultura i Esports), Héctor Gómez (Indústria, Comerç i Turisme), Raquel Sánchez (Transports), José Manuel Miñones (Sanitat) i Pilar Llop (Justícia), l’única d’aquest grup que no va figurar a les llistes del PSOE a les eleccions generals passades.

A més, vuit ministres socialistes també han decidit renunciar a les seves actes de diputat al Congrés per centrar-se en les tasques de govern. En concret, són José Manuel Albares (Exteriors), Teresa Ribera (Transició Ecològica i el Repte Demogràfic), Margarita Robles (Defensa), Fernando Grande Marlaska (Interior), Pilar Alegría (Educació), Luis Planas (Agricultura, Pesca i Alimentació), Isabel Rodríguez (Habitatge i Agenda Urbana) i Diana Morant (Ciència i Universitats).

Per tant, els únics ministres socialistes que mantindran la seva acta de diputat a l’inici d’aquesta legislatura són Óscar Puente (Transports), Félix Bolaños (Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts) i María Jesús Montero (Hisenda).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.