Economia

estat espanyol

L’Estat compra el 10% de Telefónica després de l’entrada dels saudites

El Consell de Ministres ha donat el vistiplau a l’operació

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts la compra de fins al 10% de les accions de Telefónica, a proposta de la vicepresidenta quarta, María Jesús Montero. L’adquisició, segons informa l’ACN, la farà la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI). Amb aquesta compra, l’Estat, que desemborsarà més de 2.000 milions d’euros, tornarà a formar part del capital social de l’empresa tecnològica més de dues dècades després de la seva privatització i es convertirà en el seu principal accionista.

La decisió arriba tres mesos després que l’empresa saudita STC Group, l’empresa de telecomunicacions líder al Pròxim Orient i propietat del fons sobirà de l’Aràbia Saudita, hagués adquirit el setembre passat una participació del 9,9% de Telefónica per 2.100 milions d’euros, i en plena negociació entre direcció i sindicats d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que podria afectar prop de 4.000 persones.

El govern espanyol destaca que Telefónica és “una de les companyies principals del país” i la considera “determinant” perquè desenvolupa activitats “rellevants” en àrees que inclouen “la seguretat i la defensa”. El govern liderat per Pedro Sánchez destaca també que la tecnològica disposa d’un desplegament “ampli” d’infraestructures de telecomunicacions que “garanteixen la connectivitat i serveis digitals” a empreses i particulars, així com que “està present a totes les àrees tecnològiques del Ministeri de Defensa”. En aquest sentit, l’executiu recorda que Telefònica “proporciona els serveis i infraestructures de telecomunicacions de la Infraestructura Integral d’Informació per a la Defensa al territori estatal, però també en “operacions militars a l’exterior”, fet que li proporciona “un posicionament sòlid en aquest sector”.

Per tot plegat, explica l’ACN, l’executiu espanyol considera que la presència d’un accionista públic a Telefónica suposarà un “reforç” a l’estabilitat accionarial de la companyia i, en conseqüència, “a les capacitats estratègiques i d’importància essencial per als interessos nacionals”.

Finalment, el govern de Pedro Sánchez recorda que el moviment va “en línia” amb el d’altres socis europeus, i subratlla que Alemanya ostenta un 13,8% del capital de Deustche Telekom, França un 13,4% d’Orange i que Itàlia ha acordat aquest agost incrementar fins al 20% la participacióen la companyia que agrupa els actius de telefonia fixa de Telecom Italia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.