Societat

estat espanyol

Aixequen la suspensió de les exhumacions al Valle de Cuelgamuros

Després d’analitzar les al·legacions, l’Audiencia Nacional rectifica i revoca la paralització dels treballs

L’Audiencia Nacional espanyola ha decidit aquest divendres aixecar la suspensió cautelar de les exhumacions Valle de Cuelgamuros –abans anomenat Valle de los Caídos–, després d’haver ordenat la seva paralització dilluns passat arran de la petició de la neta d’una persona allà enterrada. La dona va al·legar vulneració al dret fonamental a la llibertat religiosa, però després de l’admissió inicial, l’Audiencia Nacional ha revocat la suspensió cautelar.

El Jutjat Central del Contenciós Administratiu número 11 ha acordat aquest divendres en una interlocutòria aixecar la mesura cautelar després de rebre les al·legacions formulades per Patrimonio Nacional, informa l’agència Efe.

En la resolució, el jutjat assenyala que les al·legacions de l’Advocacia de l’Estat –en representació de Patrimonio Nacional– i la documentació aportada a la causa posen de manifest que els treballs forenses posats en marxa no s’estan duent a terme en el lloc on reposen les restes del familiar de la demandant, “per la qual cosa no hi hauria un principi d’urgència cautelar tan immediata com sembla manifestar-se”. La familiar de la dona que va demanar aturar les exhumacions no està enterrada a la Capella del Sepulcre, on ara hi ha els treballs d’exhumació, sinó al mausoleu. La demandant estava representada per la Fundació Espanyola dels Advocats Cristians, una associació ultrareligiosa vinculada a l’extrema dreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.