Salut

salut

Aproven l’agència d’atenció de la gent gran a casa i a residència

El Govern ha aprovat el projecte de llei de creació de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària (AGAISS) que ha de posar l’atenció a la gent gran i de les residències en mans del personal sanitari públic. La creació de l’agència, que s’haurà de tramitar i aprovar ara al Parlament, és el darrer pas per impulsar la gestió integrada dels serveis a la gent gran i de les residències des dels equips d’atenció primària i comunitària del departament de Salut. L’agència tindrà un pla de quatre anys que hauran d’aprovar els departaments de Salut i Drets Socials.

L’AGAISS coordinarà departaments i actors que fan atenció social i sanitària i en gestionarà els recursos. La prioritat és atendre les persones grans i vulnerables en els seus domicili i entorn comunitari per tal que puguin viure “el màxim de temps possible” a casa seva. Això requereix potenciar l’atenció domiciliària, els serveis i suports comunitaris així com promoure i prevenir l’autonomia de les persones.

L’altra prioritat de l’agència és que el sistema públic de salut presti l’atenció sanitària a les persones que requereixin ingrés en centres residencials.

L’agència prestarà servei a les persones amb necessitats socials i sanitàries concurrents, especialment la gent gran, amb discapacitat, amb problemes de salut mental o addiccions i, en general, les persones amb necessitats complexes d’atenció o cures pal·liatives així com el seu entorn cuidador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.