Música

música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

El festival gironí ha tancat l’edició del 2024 amb més de 27.000 espectadors, un 30% més de públic que l’any passat i un 90% d’ocupació als concerts de pagament

El grup torroellenc Classe B i la cantant gironina Jost Jou han compartit el premi de la secció Talent Gironí del festival Strenes, ja que per primera vegada s’hi ha produït un empat. Els dos guardonats, que actuaran en un dels escenaris destacats del festival en properes edicions, han recollit avui els diplomes que els acrediten com a guanyadors d’aquesta secció, durant la roda de premsa en què el festival ha presentat el seu balanç de la seva 12a edició, que es va tancar diumenge amb dos concerts de The Tyets a les escales de la catedral de Girona. Tot i així, com ho ha destacat el seu director, Xavi Pascual, el festival encara té dos actes pendents: la cloenda del campionat de bèlit de Sant Narcís, patrocinat pel festival, que també organitzarà la festa final amb diverses actuacions; i la presentació de la cançó oficial de Strenes, que tindrà lloc el 21 de juny, el Dia de la Música. Aquesta cançó serà el resultat del projecte pedagògic del festival, que ha inclòs 10 xerrades a instituts d’artistes com ara Ginestà, Triquell i Mariona Escoda, a partir de les quals els alumnes han escrit més de 200 lletres de cançons. Una d’aquestes lletres es convertirà, gràcies al productor gironí Hugsound, en la cançó oficial del festival.

Un bon balanç

El festival Strenes 2024 ha rebut més de 27.000 espectadors, la qual cosa suposa un 30% més de públic que l’any passat, i ha registrat un 90% d’ocupació als concerts de pagament –unes 23.000 entrades venudes–, “una de les dades més altes d’ocupació del festival”, segons els organitzadors. Pascual, acompanyat pel tinent d’alcalde de Cultura, Quim Ayats, i per Eduard Vidal, en representació de la Fundació Valvi –patrocinadora de Talent Gironí–, ha destacat que “aquestes dades mostren el bon estat de salut del festival i el poder de convocatòria dels artistes catalans que marcaran aquesta temporada musical”. Ho demostra, per exemple, que concerts com ara els dos de Guillem Gisbert, tenien les entrades exhaurides des de fa mesos. En total, hi ha hagut 15 concerts amb totes les entrades venudes.

Pascual també ha destacat els bons resultats dels dos nous escenaris del festival, el de la plaça Independència i el del Palau de Fires, que considera ideal per a concerts de gran aforament com el d’Oques Grasses.

Des del festival s’ha realitzat una enquesta telemàtica a les persones que hi han assistit, segons la qual el 59% provenen de les comarques gironines i un 35% de la demarcació de Barcelona. El públic provinent de fora de les comarques gironines ha crescut en un 6% respecte a l’any passat. La satisfacció dels assistents respecte a l festival és alta, perquè un 94% han dit que l’any vinent hi tornaran. El 20% dels enquestats s’han allotjat a la ciutat de Girona amb motiu de la seva visita per assistir a algun dels concerts del festival, i un 74% han sopat abans o després del concert en algun dels restaurants de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.