Economia

SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

El sindicat acusa BSM de signar-lo “en contra de la majoria” de la plantilla

CCOO critica en un comunicat la decisió de Barcelona de Serveis Municipals (BSM) de signar amb un dels quatre sindicats amb representació a l’empresa un acord laboral per abordar la gestió de la Copa Amèrica de vela que se celebrarà aquest agost a Barcelona. Segons Comissions, el pacte, que es va rubricar el 8 de maig, modifica les condicions laborals pel que fa als horaris i a les vacances i estableix unes percepcions econòmiques de compensació “manifestament insuficients”. CCOO hi està “rotundament en contra” perquè “no recull la voluntat de la majoria de treballadors”. L’organització reclama una compensació que retribueixi “dignament” la “dedicació i professionalitat” de la plantilla.

En paral·lel, CCOO considera que aquesta ha de ser també una “oportunitat” per resoldre conflictes de seguretat i organitzatius “de manera estable”. El sindicat acusa el govern de Jaume Collboni de voler treure “gran prestigi i ingressos econòmics a costa” dels treballadors del Port Olímpic i denuncia que, entre d’altres, el pacte preveu “excessos de jornada”. També afirma tenir la “certesa” d’un increment “exponencial” d’activitat, tant en marineria com en gestió administrativa. Finalment, CCOO assegura que, més enllà del pacte per la gestió de la Copa Amèrica, fa temps que denuncia que el procés d’integració de Pobasa, l’empresa que gestionava el port abans que BSM, “es va fer incorrectament”.

En aquest sentit el sindicat denuncia que les funcions i les maneres de treballar han canviat “de forma radical”, i posa com a exemple augments de tasques i responsabilitats o la implantació de tasques “perilloses”, com ara treballar amb maniobres de pujar i baixar les embarcacions sense recurs preventiu o el fet que una persona de marineria treballi sola de nit. “Ara, a més, es pretén retallar per a algunes persones el dret a aparcar en el centre de treball”, conclou el sindicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.