Educació

Malestar a Premià de Mar perquè l’escola bressol municipal “fa curt”

La plataforma Nadons Sense Bressol es torna a mobilitzar per denunciar que 147 famílies s’han quedat sense plaça

L’Ajuntament mantindrà les ajudes a les famílies i treballa per avançar en una segona bressol municipal

A les dotze del migdia es farà públic el sorteig per saber quines famílies obtenen una plaça per l’escola bressol municipal Els Gafarrons. La plataforma Nadons Sense Bressol s’ha tornat a mobilitzar per denunciar que són 147 famílies les que no hi han pogut entrar perquè un curs més “es fa curt” i la demanda supera de lluny l’oferta de les 73 places públiques que s’ofereixen. Les famílies van sortir al carrer divendres per expressar el seu malestar . En un comunicat, a través de les xarxes, exigeixen “la cobertura total de places de bressol públiques” per mitjà d’una 2a escola bressol pública, i rebutgen les solucions que s’han adoptat fins ara des del consistori, com les subvencions o l’intent de crear places públiques en centres privats. Des de la plataforma “no volen més excuses” i lamenten el greuge per les famílies que en queden fora i fan notar justament que en poblacions com Premià de Dalt, tenen el doble de places públiques d’escola bressol.

La regidora d’Educació de Premià de Mar, Elisenda Busquets, assenyala que fa dos cursos que s’està treballant per la segona escola i ja s’ha demanat la creació de 60 places públiques a la Generalitat. Segons explica però “no es va preveure” que la matrícula d’alumnes del cicle d’educació infantil a l’escola Sant Cristòfol seria tant elevada. Això, segona la regidora ha obligat a ampliar una línia d’I3 en aquest centre i no s’ha pogut disposar de l’espai que es preveia per ubicar la segona escola bressol municipal.

Començar de nou

La comissió municipal, que integren tècnics i tots els grups municipals, continua treballant perquè es pugui fer la segona escola bressol. “No tenim cap alternativa per ara, però volem parlar amb tothom perquè s’ha de solucionar de cara al proper curs”, apunta la regidora que estén la mà als responsables de la plataforma a una trobada per treballar conjuntament.

La regidora d’Educació manté que es continuaran abonant les subvencions a les famílies preinscrites i que optin per anar a una plaça privada. L’Ajuntament hi aporta 800 euros per família i l’altre meitat ho assumeix la Generalitat, equivalent a la mateixa quantitat que costa una plaça escolar a l’escola bressol pública. “Amb la gratuïtat de l’I2 s’ha notat que no para de créixer la demanada”, reconeix Busquets que es manté convençuda que la segona escola pública “tirarà endavant”. Segons la regidora són poc més d’un centenar les famílies que s’han quedat sense poder entrar a l’escola bressol municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.