Economia

ECONOMIA

Santa Susanna vol implicar el sector turístic en l’economia circular

La II Jornada de Comunicació i Assessorament en Sostenibilitat se celebra dijous

Busca convèncer de la necessitat de descarbonitzar el sector i enfortir la resiliència de les destinacions

L’Ajun­ta­ment de Santa Susanna orga­nitza dijous la II Jor­nada de Comu­ni­cació i asses­so­ra­ment en Sos­te­ni­bi­li­tat, que es farà el 3 d’abril a l’Audi­tori del Cen­tre Cívic amb el títol El Canvi Cir­cu­lar: una tra­vessa entre l’eco­no­mia cir­cu­lar i el canvi climàtic per enfor­tir la com­pe­ti­ti­vi­tat turística”. La tro­bada, adreçada al sec­tor turístic, busca sen­si­bi­lit­zar-lo sobre la inter­re­lació entre eco­no­mia cir­cu­lar i canvi climàtic. Durant la jor­nada es par­larà sobre la imple­men­tació de prin­ci­pis cir­cu­lars –com la reducció del mal­ba­ra­ta­ment, el dis­seny de pro­duc­tes i ser­veis sos­te­ni­bles i la valo­rit­zació dels recur­sos locals– pot con­tri­buir a la des­car­bo­nit­zació del turisme i a enfor­tir la resiliència de les des­ti­na­ci­ons. Amb aquesta segona jor­nada, segons informa el mateix Ajun­ta­ment, es per­se­gueix poten­ciar un espai de divul­gació, apre­nen­tatge i debat per fomen­tar una visió inno­va­dora que per­meti a empre­ses, admi­nis­tra­ci­ons i pro­fes­si­o­nals del turisme “inte­grar l’eco­no­mia cir­cu­lar com a pilar fona­men­tal en la lluita con­tra el canvi climàtic, garan­tint així la sos­te­ni­bi­li­tat i la com­pe­ti­ti­vi­tat del sec­tor a llarg ter­mini.

La pri­mera sessió de debat serà una mena e cara a cara sobre El paper de l’eco­no­mia cir­cu­lar en la crisi climàtica, entre Maria Armiñana, coor­di­na­dora i Inves­ti­ga­dora de la Càtedra d’Eco­no­mia Cir­cu­lar del Tec­no­Cam­pus-UPF, de Mataró, i Gisela Tor­rents, ambi­entòloga espe­ci­a­lit­zada en crisi climàtica, política climàtica inter­na­ci­o­nal i tran­sició ecològica justa.

A par­tir d’aquí hi haurà tres tau­les de debat. La pri­mera trac­tarà sobre Com acti­var el canvi cir­cu­lar des del dis­seny, amb Isa­bel Car­ri­llo, arqui­tecta muni­ci­pal i repre­sen­tant del pro­jecte “Rena­tu­ra­lit­zació del front Marítim de Santa Susanna i plat­ges intel·ligents”; Quim Pons, res­pon­sa­ble de Ser­veis Tècnics d’Aqua Hotel Group; Àngel Pérez del Res­tau­rant El Pòsit; i Fer­nanda Muñoz, fun­da­dora d’ EME Con­cepts Arqui­tec­tura i Dis­seny d’hotels.

La segona taula rodona ver­sarà sobre Com acti­var el canvi cir­cu­lar des de l’eli­mi­nació de resi­dus?, amb Jèssica Car­ba­llo, Vin­cle Ambi­en­tal (Pla de millora de reco­llida selec­tiva); Noe­lia San­tana, res­pon­sa­ble de Qua­li­tat d’Ale­gria Hotels Group; Javier Díaz, sub­di­rec­tor de Yurb­ban Hotels; i Delp­hine Hat­sa­dou­rian, cofun­da­dora de Swift ON Shower Smart Save Water.

I el ter­cer i últim debat trac­tarà sobre Com acti­var el canvi cir­cu­lar des de la rege­ne­ració dels sis­te­mes natu­rals? , amb la presència de Sònia Callau­Be­ren­guer, cap de la Direcció Ter­ri­to­rial Agrària de la Dipu­tació de Bar­ce­lona; Pere Segura, alcalde de Vila-seca (Pro­jecte de Rena­tu­ra­lit­zació del Front Marítim per l’Adap­tació al Canvi Climàtic); Antoni Toquero, chief Engi­neer Hotel ME Bar­ce­lona, Meliá Hotels Inter­na­ti­o­nal; i Jordi Ariño, fede­ració d’Agru­pa­ci­ons deDe­fensa Vege­tal Sel­mar.

L’eco­no­mia cir­cu­lar és un model trans­for­ma­dor que busca tren­car amb el model pro­duc­tiu tra­di­ci­o­nal d’extreure, fabri­car i rebut­jar. Pro­posa un sis­tema en què els recur­sos es man­te­nen en ús el major temps pos­si­ble i, al final de la seva vida útil, es rein­te­gren de manera segura a l’entorn. Es fona­menta en tres prin­ci­pis clau, dis­se­nyar sense mal­ba­ra­ta­ment, man­te­nir els pro­duc­tes i mate­ri­als en ús,i rege­ne­rar els sis­te­mes natu­rals.

Aquests tres prin­ci­pis inter­re­la­ci­o­nats ofe­rei­xen una visió inte­gral que impulsa la inno­vació, fomenta la sos­te­ni­bi­li­tat, incre­menta la com­pe­ti­ti­vi­tat, i obre la porta a noves opor­tu­ni­tats econòmiques i soci­als, fona­men­tals per abor­dar rep­tes tan crítics com el canvi climàtic, espe­ci­al­ment en sec­tors tan dinàmics i estratègics com el turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.