Eines

Demanar crèdits sense sortir de casa

La plataforma de préstecs Weemba permet negociar simultàniament per internet amb diverses entitats financeres

El 63% de les sol·licituds reben ofertes de més d'una entitat interessada

La plataforma de préstecs Weemba (www.weemba.es), creada l'octubre de l'any passat, permet llançar una sol·licitud de crèdit per internet a múltiples entitats i negociar després amb elles simultàniament la millor oferta. Construïda com una xarxa social segura, introdueix un nou concepte per als mercats crediticis: el demandant és qui es mostra als seus potencials prestadors en lloc de ser les entitats financeres les que realitzin les ofertes dels seus productes.

El sol·licitant de finançament, que pot ser un particular o una empresa, dissenya la sol·licitud a la seva mida, descrivint la seva solvència patrimonial i el seu risc enfront dels que l'avaluaran, que són entitats financeres autoritzades pel Banc d'Espanya (no es tracta de crèdits entre particulars). El sol·licitant formula el seu projecte indicant l'import, el termini, la finalitat d'aquest i si ofereix o no garanties reals o personals, i també pot indicar el tipus d'interès que pot assumir, i annexar en el seu perfil de potencial prestatari arxius i documentació. La sol·licitud pot ser vista per qualsevol visitant de Weemba, però la publicació es fa amb pseudònim i la identitat queda protegida fins que alguna de les entitats financeres registrades s'hi interessa.

L'ús de Weemba és gratuït per als demandants de diners, mentre que a les entitats financeres se'ls cobren 25 euros quan es posen en contacte amb el demandant. A Weemba es poden donar d'alta totes les entitats financeres que tenen autorització del Banc d'Espanya per prestar (bancs, caixes d'estalvi, cooperatives de crèdit i establiments financers de crèdit), i agents bancaris que operen en exclusiva per a alguna d'aquestes entitats. Actualment hi ha registrats més de 5.700 usuaris que demanen 83 milions d'euros i 39 entitats financeres que operen activament. Més del 70% de les sol·licituds de préstec publicades en la plataforma ja han estat contactades per almenys una entitat financera interessada a estudiar el seu préstec. En un 63,41% dels casos, les sol·licituds tenen més d'una entitat financera interessada, amb l'avantatge que això suposa a l'hora de poder negociar les condicions del préstec.

L'OPERATIVA.

El sol·licitant publica la seva sol·licitud de préstec de manera que qualsevol que accedeixi a Weemba pogués veure-la, si bé en estar tot publicat sota un pseudònim no podrà conèixer qui està darrere d'aquesta sol·licitud. A més, els possibles fitxers adjuntats que continguin informació sensible no estaran accessibles. Per la seva banda, l'entitat també té un pseudònim que serà amb el qual podrà comunicar-se amb el sol·licitant, en el fòrum privat que té associat cada sol·licitud de préstec.

Si l'entitat s'interessa per una sol·licitud en concret, demanarà autorització al sol·licitant que la va publicar per conèixer les seves dades reals i poder accedir als arxius adjunts. Això engega un sistema de notificacions automàtic de manera que, tant via web com via correu electrònic, el sol·licitant rep avís. En aquest avís, l'entitat ja apareixerà identificada amb les seves dades reals. És a dir, en el missatge que rebrà el sol·licitant es revelarà el nom real de l'entitat interessada per la seva operació.

El sol·licitant pot acceptar o no la petició d'autorització, i això es comunicarà a l'entitat per aquest mateix sistema de notificacions automàtiques. Si el sol·licitant accepta la petició d'autorització de l'entitat, aquesta podrà veure immediatament les dades reals. L'entitat autoritzada està obligada a mantenir la confidencialitat de la informació revelada. El sol·licitant decideix expressament i un per un qui pot accedir a les seves dades privades i, per tant, amb qui està disposat a iniciar una potencial negociació de l'operació que sol·licita.

Fins a nou ofertes per un préstec immobiliari

Weemba permet adjuntar a la sol·licitud la classificació creditícia Equifax, que expressa la probabilitat de complir amb el pagament d'obligacions creditícies en un termini de 12 mesos. El 82,75% dels sol·licitants que ho han annexat ja tenen almenys un contacte d'algun prestador i un 44,82% en tenen més d'un. Tot això independentment de quin sigui el resultat de la classificació. D'això es dedueix que annexar la classificació creditícia és positiu, perquè com a mínim és un paràmetre valorat pels bancs registrats.

Per finalitat del préstec, les relatives al mercat immobiliari (adquisició d'habitatge i subrogació hipotecària), són de les més contactades: el 100% estan contactades i hi ha sol·licitants que han rebut ofertes de 9 entitats. En inversió en l'empresa personal, el 92,30% de les sol·licituds han estat contactades, i en finançament per a emprenedors, el 100%.

En crèdit al consum, el percentatge és del 46% en automòbils i motos, mentre que el 98% dels que volen refinançar deutes han rebut algun contacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a