Eines

Adob per a l'empresa verda

La Fundació Repsol té un fons d'emprenedors, dotat amb 1,5 milions d'euros, dedicat a impulsar la creació i el desenvolupament de firmes d'eficiència energètica. Des d'Esade Ban també els ajuden a cercar inversions

El Fons d'Emprenedors és una iniciativa privada pionera a l'Estat
Els projectes seleccionats són assessorats en una incubadora

Impulsar la creació d'empreses i alhora afavorir l'eficiència energètica és l'objectiu doble que es va marcar la Fundació Repsol quan va crear el Fons d'Emprenedors, una línia d'impuls per a empreses acabades de crear o que estan en procés de gestació i que tenen en l'eficiència energètica la seva raó de ser. La suma dels dos objectius suposa una contribució múltiple per reduir els greus problemes d'ocupació que té l'Estat i alhora per generar un teixit empresarial més sòlid en un sector com el de l'eficiència energètica amb gran projecció de futur.

L'ajut del Fons d'Emprenedors de la companyia consisteix a participar en un procés d'incubació empresarial durant 2 anys que consta d'una dotació econòmica mensual de fins a 12.000 euros, un assessorament legal, empresarial i tecnològic i, a més, un acompanyament per a la recerca de capital que permet desenvolupar el projecte una vegada superada la fase d'incubació. En aquest darrer apartat s'hi ha sumat ara la xarxa d'inversors privats d'Esade Alumni, coneguda com Esade Ban, que participa a ajudar els projectes seleccionats en les necessitats de finançament i la gestió dels contactes amb els inversors.

ATRAURE INVERSIÓ.

Des d'Esade expliquen que s'ocuparan de valorar el grau de maduresa dels projectes i la seva capacitat d'atracció d'inversió. La xarxa d'inversors també posarà la seva experiència per determinar els criteris financers que s'han de seguir per a l'avaluació dels projectes empresarials que es presentin al Fons d'Emprenedors Fundació Repsol i en l'organització de la presentació oberta al capital inversor dels projectes incubats.

“Aquesta col·laboració permet, d'una banda, sumar sinergies, ampliar xarxes i obrir noves oportunitats per a emprenedors i inversors en un sector com l'energètic que té una gran projecció de futur i, per una altra, contribuir que el Fons d'Emprenedors Fundació Repsol es converteixi en un dels fons de referència per als inversors en el camp de l'eficiència energètica”, expliquen des de l'escola de negocis.

PRIMER FONS.

Així el Fons d'Emprenedors Fundació Repsol s'ha convertit en el primer fons privat d'aquest tipus en el camp de l'eficiència energètica a l'Estat. La fundació destinarà a aquest fons una dotació econòmica de fins a 1,5 milions d'euros anuals.

La convocatòria de presentació de projectes al fons es va tancar el mes de novembre passat, es preveu que abans del mes de març se sàpiguen els cinc seleccionats i que surti una nova convocatòria per al juliol d'enguany.

Els projectes escollits han d'haver-se enfocat en àrees d'aplicació de l'eficiència energètica, que tractin àmbits com el desenvolupament de nous processos dirigits al foment de l'eficiència energètica; la implantació de tecnologies innovadores d'emmagatzematge i gestió de xarxes de distribució d'energia, o l'aplicació de les tecnologies de la informació en l'estalvi de consum.

La Fundació Repsol ha estat des de la seva creació l'ens que vehicula la responsabilitat social de la companyia petrolieria, està present en àrees com l'energia, el medi ambient, la sostenibilitat i l'acció social. La ciència, l'educació, la investigació i la cultura formen part també de les seves àrees d'actuació. Aquesta iniciativa de Fundació Repsol s'integra dintre dels seus compromisos de millora de la sostenibilitat dels models energètics actuals i a més aspira a promoure la innovació i el desenvolupament empresarial.

Per la seva banda Esade Ban és una xarxa d'inversors privats promoguda per Esade Alumni, l'associació d'antics alumnes de la prestigiosa escola de negocis, i té entre els seus objectius dinamitzar l'activitat emprenedora i inversora a tot l'Estat espanyol. D'aquí la seva predisposició a participar en un fons com el que ha engegat la Fundació Repsol, ja que Esade Ban es proposa fer créixer el teixit financer i aconseguir la xarxa d'inversors privats (business angels) més gran del país per nombre d'operacions, i entén que el Fons de Repsol també contribueix a aquest objectiu.

EMPRESES DE NOVA CREACIÓ.

Esade Ban està focalitzada sobretot en l'impuls d'empreses de nova creació o en les primeres fases de creixement. Per la seva banda, Esade Alumni, l'associació d'antics alumnes d'Esade, disposa d'una xarxa de més de 45.000 antics alumnes i 16.500 associats que ocupen llocs de responsabilitat en empreses dels cinc continents. Fundada el 1989, promou el networking i, a més, compta amb el projecte Alumni Solidari, on els antics alumnes de l'escola de negocis aporten els seus coneixements i talent a la societat participant com a voluntaris en projectes de consultoria a empreses del tercer sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.