Eines

Replantejar la RSC en temps de crisi

La firma de desenvolupament de solucions de gestió empresarial per a empreses Sage aposta pels emprenedors i per l'acció social

L'empresa ha reduït un 30% el nombre d'impressions gràcies a les noves tecnologies

Una manera de sobreviure millor a la crisi és ser més eficients. Amb aquesta filosofia l'empresa Sage, dedicada al desenvolupament i comercialització de solucions de gestió empresarial i serveis per a empreses i administracions públiques, va traslladar el mes de març la seva seu a Catalunya de Sabadell a un edifici al districte 22@ de Barcelona. Les noves instal·lacions, més sostenibles, han incorporat sistemes intel·ligents per reduir costos i optimitzar la gestió. “És massa d'hora per comptabilitzar l'estalvi en termes econòmics, però en l'àrea de reprografia ja hem notat un estalvi d'un 30% en el nombre d'impressions gràcies a les noves tecnologies aplicades”, explica la directora corporativa de Comunicació i Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Sage Espanya, Almudena Cruz. Durant el procés de trasllat l'empresa també va donar una finalitat social a tot el material que no va traslladar a la nova seu. Sage va cedir mobiliari i ordinadors a organitzacions catalanes sense ànim de lucre, com Remar, l'organització ASPID Lleida i la Fundació Barberà Inserta. “En l'empresa sempre intentem reflexionar sobre com ens podem adaptar per ser socialment més responsables”, indica Cruz. El 2012 la companyia ha treballat amb nou ONG catalanes.

SUPORT A PIMES I AUTÒNOMS.

La firma tecnològica té un departament de RSC des de fa quatre anys que recolza en quatre pilars: informatització -donació de programes informàtics de Sage a ONG que no s'ho poden pagar-, inserció laboral de persones amb discapacitat -contractació de serveis a empreses que donen feina a gent amb algun trastorn mental o físic-, medi ambient i sensibilització dels seus propis empleats. Actualment Sage centra els seus esforços de RSC a donar suport a les pimes i els autònoms, “que són els que pitjor ho estan passant”, comenta Cruz. En aquesta línia, en els últims dos anys la firma ha destinat 25 milions d'euros a ajudar 21.000 empreses, autònoms i administracions públiques a innovar a través de la creació d'un fons per a aquesta finalitat. A Catalunya, en els dos últims anys 17. 100 empreses s'han beneficiat d'aquest programa d'ajuda.

La companyia també ha posat en marxa recentment la beca Emprende Ya, un concurs per seleccionar projectes que es poden convertir en empreses. Sage ha proporcionat als guanyadors d'enguany –@Azzure, @UPPlication, @EducaSpain i @Tiempo de Lenguas- la tramitació de la societat, la cessió d'un espai durant sis mesos perquè els emprenedors puguin començar el negoci, i assessorament directiu per tirar endavant les diverses iniciatives. També amb l'objectiu de fomentar l'esperit emprenedor, aquest estiu a la firma han començat un programa educatiu per als fills dels empleats de Sage. Es tracta de la possibilitat que joves entre 16 i 24 anys facin pràctiques a Sage per donar-los un primer contacte laboral.

Sage té sis delegacions a Catalunya i les seves solucions les utilitzen més de 62 administracions públiques i beneficien més d'1,5 milions de ciutadans. Més de 75.000 pimes i autònoms i 280 grans empreses treballen amb el programari de gestió empresarial de la companyia.

ASPID

Formar persones amb discapacitat

ASPID Lleida, dedicada a la normalització social de persones amb discapacitat física, va renovar fa poc la seva aula d'informàtica gràcies a una donació de Sage. La multinacional va cedir a l'entitat 28 ordinadors i una impressora per muntar una sala on fan cursos per ajudar les persones amb discapacitat “a inserir-se en el món laboral”, explica el gerent d'ASPID, Óscar Tejedor. “Les donacions a fons perdut no són tan freqüents com abans, però amb donacions com aquesta les empreses ens poden ajudar”, afirma Tejedor.

REMAR

Mudances amb un rerefons social

Remar Catalunya és una ONG amb més de 30 anys d'història que dóna acollida i una llar en comunitat a persones amb risc d'exclusió social. Una de les activitats de l'entitat, per finançar-se, és oferir un servei de recollida de mobles de segona mà per, després, vendre'ls o moblar els seus pisos d'acollida. “Sage ens va trucar quan es van mudar i ens van donar més de 300 cadires, taules i armaris”, explica Àlex Paredes, gestor de Remar. L'ONG envia contenidors d'ajuda humanitària a països tercers amb necessitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.