Empreses

El vi que va empènyer Loxarel a sortir de la DO Cava, premiat al Decante Word Wine

El 109 Gran Reserva Brut Nature 2002 de Loxa­rel, el vi que va empènyer aquest celler a sor­tir del Con­sell Regu­la­dor de la DO Cava, ha obtin­gut la màxima dis­tinció dels Decan­ter Word Wine Awards, el regi­o­nal Trophy (Best in show), en la cate­go­ria de vins escu­mo­sos del 2013. 109 Gran Reserva 2002 és un vi escumós, 95% xarel·lo, amb més de 109 mesos de criança, que ha sor­tit al mer­cat amb les seves pròpies mares, sense des­gor­jar. La DO Cava va posar impe­di­ments burocràtics al celler per aquesta opció, que el seu pro­pi­e­tari i enòleg, Josep Mit­jans, defensa que “trans­met millor la iden­ti­tat del ter­ri­tori a la copa”, i Loxa­rel va deci­dir sor­tir-ne després de 25 anys.

El Decan­ter Word Wine Awards és un con­curs reco­ne­gut pel seu rigorós procés d'ava­lu­ació. Aquest any, 219 jut­ges de tot el món van ava­luar 14.362 vins de 52 països.

Loxa­rel, que fa onze anys que tre­ba­lla amb un sis­tema d'agri­cul­tura ecològica i vuit que prac­tica tècni­ques bio­dinàmiques, ela­bora 350.000 ampo­lles anu­als, de les quals un 60% es des­tina a l'expor­tació. El 40% res­tant es ven gai­rebé total­ment a Cata­lu­nya. El celler exporta prin­ci­pal­ment a Europa, tot i que també ven a l'Àsia –Japó, Corea i Hong Kong– i als Estats Units. El mer­cat prin­ci­pal, tant a Cata­lu­nya com a l'estran­ger, són les boti­gues espe­ci­a­lit­za­des i els res­tau­rants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.