Empreses

El vi que va empènyer Loxarel a sortir de la DO Cava, premiat al Decante Word Wine

El 109 Gran Reserva Brut Nature 2002 de Loxarel, el vi que va empènyer aquest celler a sortir del Consell Regulador de la DO Cava, ha obtingut la màxima distinció dels Decanter Word Wine Awards, el regional Trophy (Best in show), en la categoria de vins escumosos del 2013. 109 Gran Reserva 2002 és un vi escumós, 95% xarel·lo, amb més de 109 mesos de criança, que ha sortit al mercat amb les seves pròpies mares, sense desgorjar. La DO Cava va posar impediments burocràtics al celler per aquesta opció, que el seu propietari i enòleg, Josep Mitjans, defensa que “transmet millor la identitat del territori a la copa”, i Loxarel va decidir sortir-ne després de 25 anys.

El Decanter Word Wine Awards és un concurs reconegut pel seu rigorós procés d'avaluació. Aquest any, 219 jutges de tot el món van avaluar 14.362 vins de 52 països.

Loxarel, que fa onze anys que treballa amb un sistema d'agricultura ecològica i vuit que practica tècniques biodinàmiques, elabora 350.000 ampolles anuals, de les quals un 60% es destina a l'exportació. El 40% restant es ven gairebé totalment a Catalunya. El celler exporta principalment a Europa, tot i que també ven a l'Àsia –Japó, Corea i Hong Kong– i als Estats Units. El mercat principal, tant a Catalunya com a l'estranger, són les botigues especialitzades i els restaurants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.