Empreses

Gestió personalitzada de totes les energies

Termotur s'ha especialitzat en la instal·lació de climatització, calefacció, gas i tractament d'aigua en els sectors industrial i hoteler, i en la realització de projectes integrals a mida

El servei postvenda és el punt fort de Termotur, explica el gerent, Marc Tur
Els anys noranta van ser clau per al negoci amb l'arribada del gas natural a la zona

Facturació

4 M€

Treballadors

21

Any de fundació

1951


L'empresa Termotur és un referent en els sectors hoteler i industrial del nord del Maresme i de la Costa Brava quan es tracta de posar en marxa sistemes energètics. Amb més de seixanta anys de bagatge, aquests instal·ladors d'aire condicionat, calefacció, gas i energies alternatives acumulen un gran nombre de projectes orientats, segons el seu propi codi, “al compromís absolut amb el client”. En aquest sentit, segons explica l'actual president del consell d'administració i artífex de la firma, Miquel Tur, l'empresa “cerca l'excel·lència en tota la feina que fa, des d'instal·lar un endoll fins a dissenyar i executar un projecte energètic global”. De fet, com indica el gerent, Marc Tur, l'especialització de Termotur implica garantir el resultat final al client. “Projectem tot el sistema des del començament, el duem a terme, en busquem la màxima optimització i garantim un servei postvenda efectiu i responsable”, exposa. Per aquest motiu, bona part del teixit industrial de la zona, i en especial de les infraestructures hoteleres que s'aixequen al litoral, forma part de la seva cartera de clients. Però, tal com remarca Miquel Tur, el camí per arribar al reconeixement “no ha estat fàcil”.

Els orígens cal buscar-los a Barcelona i en la persona de l'avi, Eduard Tur, calderer d'ofici i amb unes mans hàbils que li van permetre especialitzar-se en la soldadura amb antimoni, que requeria una gran precisió. L'avi Tur va treballar per a diferents empreses, una de les quals va ser Caldereria Suria, que tenia clients arreu de Catalunya. Un d'ells era una empresa tèxtil de Calella, Tintes Visa. “L'amo, en Manuel Visa, va convèncer el meu pare que tenia prou esperit i experiència per treballar per ell mateix, perquè, de feina, no li'n faltaria en un moment en què hi havia fàbriques de tèxtil a tots els pobles”, recorda Tur, que hi afegeix: “L'any 1951 obrirà un petit taller, la llavor d'aquesta empresa.” Quinze anys després, i amb la incorporació de Miquel Tur, l'arribada del boom turístic obriria noves línies de negoci orientades al sector emergent, que començava a construir establiments que necessitaven solucions de climatització, per garantir aigua freda i calenta, i sistemes de calefacció. “Poc després, l'empresa assumiria el tractament d'aigua de les piscines, que s'omplien amb l'aigua d'uns pous que se salinitzaven constament i provocaven moltes avaries”, comenta.

Un pas endavant.

Miquel Tur explica: “Des del primer moment vam tenir clar que calia, com a empresa, estar sempre atents a les darreres tecnologies i a la formació dels treballadors.” Els anys setanta van servir per ampliar el radi d'acció a zones com ara Benidorm i Almeria, i intensificar els treballs a les instal·lacions hoteleres, “sense oblidar mai el servei a particulars, que representen una part molt important per a nosaltres”. “L'assistència a fires i l'organització de trobades especialitzades donaran renom a Termotur, que aprofitarà el bagatge d'aquests anys per començar una aventura en solitari per dur a terme projectes de gran envergadura. Els anys noranta seran clau per al negoci, amb l'arribada del gas natural a la zona i la possibilitat de dotar els hotels i les indústries d'una nova font d'energia amb millors prestacions que les utilitzades fins aleshores”, comenta Miquel Tur, que va rebre dels representants de Gas Natural l'acreditació com a empresa homologada i precursora de la instal·lació a gran escala de l'aire condicionat. “La climatització dels establiments hotelers com a millora dels serveis que oferien als seus clients ens va portar molta feina”, recorda el president del consell d'administració. La consolidació de Termotur es va completar a principi del 2000 “i a partir d'aquí va començar la lluita diària per mantenir-se”.

El gerent de Termotur, Marc Tur, calcula en unes 10.000 les operacions que es fan anualment a clients particulars i posa l'accent en l'evolució de l'empresa “cap a un servei integral”. “El nostre sector reclama agilitat en la resposta i, per aquest motiu, el gruix de la nostra feina es troba en un radi molt concret que ens permeti garantir la millor resposta en el servei postvenda”, indica. La localització i el seguiment de la flota de cotxes de Termotur és una de les darreres actuacions en aquest sentit. “Per fer les coses bé, has de conèixer tot allò que l'afecta i mantenir-ho durant els 365 dies de l'any”, diu Miquel Tur. “El manteniment és la nostra marca”, reconeix Marc Tur, que explica que, en aquest àmbit, els aires condicionats ocupen el primer lloc de la llista pel que fa a nombre d'avaries.

Fidelització.

“La confiança dels nostres clients, per a nosaltres, és sagrada”, mantenen els dos Tur, pare i fill. Termotur suma uns 7.000 clients i els seus responsables asseguren que “l'objectiu és fer-ne molts més”. L'expansió de les energies renovables ha trobat en Termotur un aliat. Un aliat, però, amb criteri. “En les renovables s'hi ha de creure de debò i no com una inversió que s'amortitzar al cap de pocs anys. És una aposta de futur”, matisa el gerent, que assegura que cal augmentar la conscienciació de la ciutadania. Quan es tracta de destacar algun projecte per sobre dels altres, a Termotur s'imposa la discreció, però la insistència afavoreix que surtin algunes iniciatives centrades en la ciutat de Calella, on Termotur té una gran presència en l'àmbit social. “El condicionament integral de la sala polivalent sense columnes de la fàbrica Llobet Guri ens ha omplert de satisfacció”, afirma Miquel Tur, que hi afegeix com a actuació destacada les plaques solars heat-pipe sobre la piscina municipal de Calella.

El futur de Termotur “el marca el treball diari i la recerca d'aspectes que millorin els sistemes de control i monitoratge de les avaries”. “Volem intensificar la predicció i arribar a l'establiment abans que els seus responsables hagin detectat que tenen un problema en el sistema energètic”, puntualitza Marc Tur.

Termotur és una empresa capdavantera en la instal·lació i gestió de totes les energies. Amb una presència notable en els sectors hoteler i industrial del nord del Maresme i de la Costa Brava, la firma, liderada per la tercera generació, aposta pel desenvolupament de les energies alternatives i el servei integral: des del disseny fins a l'execució i, posteriorment, el manteniment, amb una cartera de més de 7.000 clients que avala aquesta manera de treballar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gestió personalitzada de totes les energies

Publicat a