Emprenedors

Conector tanca la selecció dels primers projectes per a la seva acceleradora

Mitja dotzena d'‹start-up› seleccionades d'entre 122 formaran part d'aquesta primera edició del programa que durarà mig any i es basarà en l'aportació dels mentors

L'acceleradora entrarà amb un 10% en l'accionariat dels projectes

L'activitat a les oficines de l'acceleradora Conector, al carrer Calàbria de Barcelona, és frenètica aquests dies. Cal ajustar tots els detalls perquè la setmana que ve s'hi instal·lin els sis projectes escollits d'entre els 122 que es van presentar per participar en aquesta primera edició d'un programa que durarà vora mig any. “Vam fer una primera selecció i vam presentar als nostres 40 mentors els 30 projectes que ens van semblar més interessants, d'aquests en van sortir 16 finalistes que van fer una presentació davant un selecte grup d'inversors, gent d'escoles de negocis, alguns mentors... I d'aquests n'han quedat sis”, explica la directora i una de les set sòcies fundadores de l'acceleradora, Elisabeth Martínez.

Aquests escollits -als quals podria afegir-se'n un més que els socis encara mantenen en estudi- corresponen a negocis bàsicament digitals, tot i que com explica Martínez, a l'hora de seleccionar els projectes “hem tingut molt més en compte l'equip, les persones que hi ha al darrere, que no pas la idea de negoci”.

En els propers sis mesos els emprenedors no només disposaran d'un espai físic d'oficines sinó que, sobretot, rebran el valor afegit de disposar de l'accés a un equip de mentors en què hi destaquen noms com Simon Lee (Meeco), Pau García-Milà (Bananity, EyeOs), Miguel Vicente (Letsbonus), o Lluís Font (Zyncro). “Són persones que ja han passat per moltes experiències en l'emprenedoria i que poden aportar molts coneixements als qui tot just ara comencen a tirar endavant el seu projecte”, destaca la directora de l'acceleradora. I és precisament en el paper dels mentors on Conector vol diferenciar-se respecte d'altres acceleradores que ja hi ha al mercat. “Volem plantejar un mentoratge de veritat i no només sobre el paper, amb una implicació del mentor que podrà arribar a ser accionarial si així ho pacta amb els emprenedors”, explica Martínez.

En aquesta fase prèvia l'acceleradora ha deixat, a més, que els emprenedors triessin quins mentors preferien per a cada tasca “i hem mirat de quadrar també les preferències dels mentors en funció de les àrees de treball dels projectes”, diu la directora de Conector. Una tasca que no ha estat senzilla però que busca garantir una més gran sintonia entre uns i altres. “A més, organitzarem activitats constants per als emprenedors, volem tenir-los en moviment constantment perquè acumulin experiències i puguin aprendre d'elles”, afegeix Martínez.

Conector entrarà a més amb un 10% en cada un dels projectes seleccionats i un cop hagin complert el seu període a l'acceleradora organitzaran una presentació davant inversors. “Tot i que només hi portarem els projectes que realment pensem que són invertibles, volem que el segell Conector es vegi com una garantia que aquell projecte té recorregut i està ben treballat”, explica Martínez.

Mentre s'ajusten els darrers preparatius a les oficines de Conector -situades en un dels edificis que Núñez y Navarro destina a emprenedors a través de la seva filial Easy Start-up- els responsables de l'acceleradora ultimen els detalls per tancar acords amb empreses patrocinadores que aportin serveis i material als emprenedors.

REPLICAR EL MODEL.

Els socis de Conector han invertit 50.000 euros per posar en marxa l'acceleradora i tenen previst replicar el model a altres ciutats. La primera parada serà Madrid, probablement l'any que ve, però no descarten noves franquícies. “El model d'acceleradora i de contacte amb els mentors només té sentit des de la proximitat”, destaca Martínez. En una fase posterior els socis no descarten exportar el model Conector als Estats Units o a Llatinoamèrica, on ja hi tenen presència i contactes a través de les seves pròpies empreses.

impulsors

Uns socis de luxe

Els noms dels socis de Conector són ja per si mateixos una garantia que el projecte neix amb el millor dels planters. Xavier Verdaguer (Innovalley), Gerard Olivé (BeFactory), Marc Ros (Aftershare.TV), Marc Vidal (IDODI), el molt mediàtic Risto Mejide (Aftershare.TV), la mateixa Elisabeth Martínez, que dirigirà l'acceleradora, i tirant del carro el fundador del grup Itnet i dels fòrums d'inversió First Tuesday a l'Estat espanyol, Carlos Blanco. Quasi tots es coneixen de molt i han compartit ja altres projectes. Ara s'uneixen per acompanyar nous emprenedors en les seves fases inicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.