Empreses

c linimax

Clinimax creix en temps de crisi amb la compra de la marca rival

L'empresa de productes per a col·lectivitats serveix petites quantitats en 24 hores

Clinimax ha comprat la marca rival i ha aprofitat la implantació del nom comercial

La jugada ha sortit bé. Clinimax ha nascut com a empresa en els temps més difícils, quan s'estaven tancant moltes companyies, i ha tingut cops de sort com el fet que una de les empreses que han fet fallida ha estat una companyia de la competència, Símex. Clinimax ha pogut comprar la marca rival i ha aprofitat tant la implantació del nom comercial com l'àmplia cartera de clients, uns 5.000. Això ha permès que en només un any hagi quadruplicat la facturació, ja que va tancar el 2012 amb 500.000 euros i l'any passat, amb dos milions d'euros. Les previsions de l'empresa són doblar aquesta xifra amb la consolidació del negoci i el creixement de la clientela, i arribar aquest 2014 als quatre milions de facturació.

Clinimax es va constituir al 2010, però el seu bagatge empresarial es remunta al 1958, quan José Asens va fundar Alex. Aquesta companyia, que encara manté l'activitat, es dedica a la producció de tota mena de rodes –excepte les de vehicles–. Tot i les bones xifres de facturació, va arribar un punt en què el mercat espanyol es va saturar i l'únic creixement possible implicava l'exportació i la creació d'empreses paral·leles. Una d'elles va ser Máxima Exclusivas, dedicada a la fabricació de carretons industrials, i l'altra, Clinimax, orientada a la producció i comercialització de productes sanitaris per a col·lectivitats, com ara assecadors, rentamans, dispensadors de paper higiènic, papereres, urinaris adaptats per als minusvàlids, canviadors de nadons i tota mena d'accessoris de bany. En total, l'empresa comercialitza un miler de referències.

“Vam començar en un any difícil però ens està anant força bé”, assegura Ignacio Asens, gerent de la companyia. Part de l'èxit es deu a la compra de la marxa Símex, present al mercat des de feia “15 o 20 anys i molt coneguda”, segons Asens, que afegeix que aquesta operació els ha facilitat “fer el gran salt”. Clinimax ven ara aquesta marca i la seva pròpia, però està en procés d'unificar-les tot i que encara no ha decidit quin nom prevaldrà. Clinimax, a més, s'ha adaptat al canvi en el model de consum dels clients, “que compren allò estrictament necessari”. Per poder servir les petites quantitats que demanen els clients en un termini de 24 hores, Clinimax, amb seu a Sant Andreu de la Barca, té un magatzem de 5.000 metres quadrats on totes les referències del catàleg estan en estoc. “Ens hem adaptat tant als clients grans com als petits amb un preu competitiu”, assegura el director de Clinimax. Amb aquesta política “no es factura menys, sinó que es fan molts petits clients”, diu, tot precisant que l'experiència empresarial que la família acumula des del 1958 els ha estat molt útil.

Clinimax ven i també fabrica els seus productes, i això els permet fer coses a mida en cas que els clients necessitin productes específics. A la seu de Sant Andreu de la Barca es dissenya el producte i s'envia a fabricar a l'àrea de Barcelona, a Alemanya i a la Xina. L'empresa no té fàbriques pròpies sinó acords amb diferents indústries, i personal de control de qualitat in situ. “L'àrea de Barcelona és la que més està creixent perquè és la que permet fer productes especials”, explica Asens.

El mercat de Clinimax se centra sobretot a Catalunya i Andalusia, tot i que exporta a Alemanya, França, Itàlia i Portugal. “Exportem poc perquè hem començat fa pocs mesos. Hem detectat que el mercat exterior accepta bé el producte de col·lectivitats perquè produïm amb qualitat.” L'empresa ha iniciat contactes a Rússia i el seu pla de negocis per al 2014 preveu consolidar la facturació i seguir creixent en clientela. “No busquem tant ampliar la gamma de productes, tot i que estem oberts a novetats, sinó incrementar el nombre de clients i per això necessitem invertir en estoc i en personal”, defensa el gerent. Tot i així, està treballant per adaptar als seus clients productes nous com el rentamans fast flow, en què les mans s'han d'introduir en posició vertical, perquè es pugui escollir si es vol aire fred o calent.

Facturació

2 M€

Treballadors

8

Any de fundació

2010

Clinimax dissenya i envia a fabricar a Barcelona, Xina i Alemanya productes sanitaris per a col·lectivitats que comercialitza amb les marques Clinimax i Símex.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Clinimax creix en temps de crisi amb la compra de la marca rival

Publicat a