Emprenedors

El pa amb botifarra es diu Butifarring

La nova ensenya proposa un nou concepte de menjar ràpid de qualitat i ja pensa en l'expansió a través del model de franquícies

Volem trencar
la idea que menjar
un entrepà vol dir
menjar malament

Eric Camps explica que la idea de posar en marxa Buti­far­ring va sor­gir en bona part arran dels seus múlti­ples viat­ges arreu del món i de cons­ta­tar que aquí fal­tava una oferta de res­tau­rant superes­pe­ci­a­lit­zat “que apostés per ofe­rir un bon pro­ducte amb un bon ser­vei, perquè, tot i que la crisi ha forçat a millo­rar molt l'atenció al cli­ent, aquest és un capítol que encara està molt verd aquí”. Ho diu després d'haver vis­cut pràcti­ca­ment mitja vida a l'estran­ger i d'haver obser­vat que en mer­cats com ara el mexicà “ens por­ten molt avan­tatge en aquest camp”.

Més que un nom.

I el nom de Buti­far­ring ho diu tot. Entre­pans on l'estre­lla és un dels pro­duc­tes més típics de Cata­lu­nya “però que tot i així és un pro­ducte poc explo­tat”, diu Camps. El fan cui­nat, això sí, a la brasa amb carbó vege­tal. Tot ple­gat sota les ordres d'Albert Gómez, xef cor­po­ra­tiu i un altre dels socis de l'empresa junt amb Enric Jiménez, Sara Martínez i Fer­ran Gómez. El secret de la recepta, una aposta pels pro­duc­tes de pro­xi­mi­tat i una carta vari­ada on Gómez pro­posa entre­pans amb boti­far­res de calçots, pollas­tre o for­matge blau, entre altres vari­e­tats.

Un nom, per cert, que genera no poca curi­o­si­tat entre la molta gent que pas­seja pel car­rer del Call a Bar­ce­lona, on l'ense­nya va obrir el seu pri­mer local ara fa tot just mig any. “Ens hem tro­bat moltíssima gent que es para per fer fotos del car­tell i que després penja les imat­ges a inter­net a les xar­xes soci­als, un impacte que de ben segur no hauríem acon­se­guit amb un altre nom”, admet l'empre­ne­dor. Un impacte que, de moment, tri­omfa més entre els locals, ja que aques­tes repre­sen­ten vora el 70% dels cli­ents del res­tau­rant.

Aquest pri­mer any els socis de Buti­far­ring -que han inver­tit prop de 200.000 euros a posar en marxa el negoci- pre­te­nen con­so­li­dar el local obert al cor del Barri Gòtic de Bar­ce­lona i fer marca, “tren­car la idea que men­jar un entrepà és men­jar mala­ment perquè si es fa bé i amb pro­duc­tes de qua­li­tat ales­ho­res no té res a veure amb el con­cepte de men­jar ràpid a què estem acos­tu­mats”, des­taca Camps. I per tren­car aquesta imatge, Buti­far­ring també pro­posa mari­dar els entre­pans de boti­farra amb vi i cava, i per això té un acord amb les Caves Mont Marçal. A banda, és clar, de la cer­vesa, proveïda per Cer­vesa del Mont­seny.

De cara al pro­per exer­cici els socis pre­pa­ren el pla d'expansió que els por­tarà pri­mer a obrir un parell més de locals pro­pis abans d'explo­tar l'opció de les franquícies. “No ens volem pre­ci­pi­tar, no tenim pressa per créixer i ara la pri­o­ri­tat és cons­truir marca”, explica Camps. Amb tot, els empre­ne­dors encara no tenen tan­cada quina serà la ubi­cació d'aquests dos pri­mers locals d'expansió: “Ens interes­sen ciu­tats com Mataró o Saba­dell però també ens atreu molt obrir a Madrid.”

Els plans de Buti­far­ring són obrir uns qua­ranta esta­bli­ments a l'Estat, però els empre­ne­dors també pre­ve­uen inter­na­ci­o­na­lit­zar el negoci cap a mer­cats com el Bra­sil o Mèxic. “A fora també voldríem tenir uns 40 esta­bli­ments però no tenim pressa, volem fer les coses a poc a poc”, explica Camps.

Paral·lela­ment al res­tau­rant Buti­far­ring també ha posat en marxa un espai gas­tronòmic per a sopars o dinars de grup i, més recent­ment, un ser­vei de càtering per a empre­ses amb el qual ja han ser­vi­tel Fut­bol Club Bar­ce­lona o la Nit del Motor. “I ara també estem pre­pa­rant el nos­tre ven­ding per a les fes­tes de la Mercè a Bar­ce­lona”, explica l'empre­ne­dor.

I men­tres­tant l'ense­nya tre­ba­lla per con­so­li­dar una marca que no només ha cri­dat l'atenció dels transeünts sinó també de reco­ne­guts xefs com ara Fer­ran Adrià, qui es va acos­tar fa unes set­ma­nes fins al local del car­rer del Call.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El pa amb botifarra es diu Butifarring