El pa amb botifarra es diu Butifarring
La nova ensenya proposa un nou concepte de menjar ràpid de qualitat i ja pensa en l'expansió a través del model de franquícies
Volem trencar
la idea que menjar
un entrepà vol dir
menjar malament
Eric Camps explica que la idea de posar en marxa Butifarring va sorgir en bona part arran dels seus múltiples viatges arreu del món i de constatar que aquí faltava una oferta de restaurant superespecialitzat “que apostés per oferir un bon producte amb un bon servei, perquè, tot i que la crisi ha forçat a millorar molt l'atenció al client, aquest és un capítol que encara està molt verd aquí”. Ho diu després d'haver viscut pràcticament mitja vida a l'estranger i d'haver observat que en mercats com ara el mexicà “ens porten molt avantatge en aquest camp”.
Més que un nom.
Un nom, per cert, que genera no poca curiositat entre la molta gent que passeja pel carrer del Call a Barcelona, on l'ensenya va obrir el seu primer local ara fa tot just mig any. “Ens hem trobat moltíssima gent que es para per fer fotos del cartell i que després penja les imatges a internet a les xarxes socials, un impacte que de ben segur no hauríem aconseguit amb un altre nom”, admet l'emprenedor. Un impacte que, de moment, triomfa més entre els locals, ja que aquestes representen vora el 70% dels clients del restaurant.
Aquest primer any els socis de Butifarring -que han invertit prop de 200.000 euros a posar en marxa el negoci- pretenen consolidar el local obert al cor del Barri Gòtic de Barcelona i fer marca, “trencar la idea que menjar un entrepà és menjar malament perquè si es fa bé i amb productes de qualitat aleshores no té res a veure amb el concepte de menjar ràpid a què estem acostumats”, destaca Camps. I per trencar aquesta imatge, Butifarring també proposa maridar els entrepans de botifarra amb vi i cava, i per això té un acord amb les Caves Mont Marçal. A banda, és clar, de la cervesa, proveïda per Cervesa del Montseny.
De cara al proper exercici els socis preparen el pla d'expansió que els portarà primer a obrir un parell més de locals propis abans d'explotar l'opció de les franquícies. “No ens volem precipitar, no tenim pressa per créixer i ara la prioritat és construir marca”, explica Camps. Amb tot, els emprenedors encara no tenen tancada quina serà la ubicació d'aquests dos primers locals d'expansió: “Ens interessen ciutats com Mataró o Sabadell però també ens atreu molt obrir a Madrid.”
Els plans de Butifarring són obrir uns quaranta establiments a l'Estat, però els emprenedors també preveuen internacionalitzar el negoci cap a mercats com el Brasil o Mèxic. “A fora també voldríem tenir uns 40 establiments però no tenim pressa, volem fer les coses a poc a poc”, explica Camps.
Paral·lelament al restaurant Butifarring també ha posat en marxa un espai gastronòmic per a sopars o dinars de grup i, més recentment, un servei de càtering per a empreses amb el qual ja han servitel Futbol Club Barcelona o la Nit del Motor. “I ara també estem preparant el nostre vending per a les festes de la Mercè a Barcelona”, explica l'emprenedor.
I mentrestant l'ensenya treballa per consolidar una marca que no només ha cridat l'atenció dels transeünts sinó també de reconeguts xefs com ara Ferran Adrià, qui es va acostar fa unes setmanes fins al local del carrer del Call.
El pa amb botifarra es diu Butifarring