Focus

Jordi Roset

Gerent de Petrolis independents

“Si no vens molts litres, pots fer un mal negoci”

Si som molts que ho fem, potser un dia la Generalitat no enviarà res a Madrid
Tenim clar que no ens volem aturar quan hàgim aconseguit la independència

Petrolis independents va néixer amb el compromís que part dels beneficis que guanyaria l'empresa serien destinats a finançar alguna entitat, moviment o causa que estigui relacionada amb la independència de Catalunya. Gestiona dues benzineres de baix cost, una a l'Ametlla del Vallès i una altra a Vic, i ja té plans per obrir-ne dues més a curt termini.

Quin és el punt de partida d'aquest projecte?
En Joan Canadell i jo formem part del Cercle Català de Negocis i ens vam posar d'acord per obrir una benzinera low cost a l'Ametlla del Vallès. Som activistes de la independència i des del primer dia vam dir que el nostre seria un negoci amb “responsabilitat social c de Catalunya”.

I això què vol dir?
Estem compromesos amb Catalunya. Part del nostre benefici el donem a associacions que desenvolupin projectes per assolir l'estat propi. A més, Petrolis Independents paga els impostos directament a la Generalitat de Catalunya i no a l'Estat espanyol. Sabem que la Generalitat després els envia a l'Estat espanyol però ho hem volgut fer així per ser punta de llança. Si som molts que ho fem, potser arribarà un dia que la Generalitat no enviarà res a Madrid. També és una manera de demostrar que els empresaris hem de perdre la por. L'empresarial és el col·lectiu més poruc, i és normal que ho sigui perquè hi ha moltes coses en joc i arrisca molt, però no s'ha de tenir por.
Quines donacions han fet?
Som una empresa molt jove i encara no hem liquidat beneficis. A la Generalitat hi hem liquidat l'IVA i alguns IRPF. Ara ja veiem que hi haurà beneficis i hem començat per fer una donació a Súmate. Volem procurar de fer donacions a entitats que no vagin sobrades de diners. En aquest cas, hem fet una donació de 1.000 euros en una campanya que Súmate tenia oberta a Verkami.
Quin criteri seguiran per fer les donacions?
Volem que siguin per a entitats que facin algun projecte adreçat a l'estat propi. Ho volem fer per projectes concrets. Que les entitats ens presentin el seu projecte i nosaltres triarem el que ens interessi més. La idea és poder-ho fer cada trimestre. Serà a partir de l'any que ve perquè el negoci acaba d'arrencar. I sempre que hi hagi beneficis.
Quina quota donaran?
No està definida. Si guanyes molt i dónes un 10% no hi ha problema, però si guanyes poc no pots donar un 10%. Si tinguéssim 10 anys d'existència ja ho sabríem, quant podem donar. També tenim clar que no ens volem aturar quan hàgim aconseguit la independència. Llavors, d'aquí a dos o tres anys, o quan sigui que la tinguem, el que farem serà reinvertir en el país.
En poc temps tenen dues benzineres. La previsió és seguir creixent?
Dins de les possibilitats financeres, l'objectiu és anar ampliant. En tenim dues més a la vista, també a la demarcació de Barcelona, però no diré on perquè no es tracta de donar pistes a la competència. També estem oberts a franquícies o, fins i tot, a tancar acords de col·laboració amb benzineres que estan actives i que no els acaba d'anar bé la cosa i estan meditant fer un canvi d'imatge.
La imatge estelada no resta clients?
Quan vam obrir a l'Ametlla no teníem referències perquè era un negoci nou i no sabíem si la bandera sumava o restava. La de Vic és una benzinera que ja funcionava i sabem les vendes que ja tenia abans de donar-li la nostra imatge. Vam obrir l'11 de setembre i estem venent un 30% més del que es venia. L'efecte estelada existeix i, evidentment, també el preu, perquè et ve gent de tota classe, de tota manera i de totes llengües. L'estelada no l'hem posat per fer negoci, l'hem posat perquè ho sentim. Si ens ajuda a fer negoci, de conya. També ens podíem trobar que ens en restés.
Una benzinera és un bon negoci?
Has de vendre molts litres perquè sigui un bon negoci, si no ens vens molts pots fer un mal negoci.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a