Opinió

editorial

El turisme viu un bon moment

Catalunya podria batre
el rècord de turistes però també de despesa. Fins al mes de maig el nombre de turistes havia augmentat un 5,2% respecte al mateix període de l'any passat

El pes del turisme té una importància clau per a l'economia catalana. Les xifres i els indicadors tant de visitants com de despesa d'aquest d'any són excel·lents. A més, les previsions per a la campanya d'estiu també es preveuen molt positives. L'única nota discordant és la caiguda del turisme rus, especialment important a la Costa Daurada. De fet, algunes fonts consideren que el nombre de visitants russos podria descendir entre un 30 i un 50%. Catalunya podria batre el rècord de turistes però també de despesa, una dada que cada vegada té més pes. Concretament, fins al mes de maig el nombre de turistes havia augmentat un 5,2% respecte al mateix període de la l'any passat. Quant a la despesa, també va créixer un 8,2%. Ara el tema és com trobar la manera de reemplaçar la caiguda del turista rus. Tot i l'increment de l'augment dels visitants de l'Estat, segurament no es podrà compensar els números del 2014. De moment hi ha un fort increment dels dos principals mercats: el francès (+11,3) i el britànic (+22.4). Només baixa l'alemany. Entre els tres mercats representen prop del 50% del turisme estranger que arriba a Catalunya. També hi ha moltes expectatives posades en el públic nord-americà, que està en el desè lloc pel que fa a visitants però és un dels turistes que fa més despesa: una mitjana de 2.184 euros per viatge.

De fet, la previsió de rècord de turistes i d'ingressos per la seva despesa està avalat no només per les previsions de l'administració i del sector a escala territorial sinó per unes causes concretes. Una de destacada és l'esforç promocional -a través de recursos addicionals recaptats amb l'import sobre estades-, però també la depreciació de l'euro i la recuperació del consum en algun mercat que escull Catalunya per fer-hi vacances. Cal dir que la qualitat de l'oferta i la seguretat que dóna el país gaudeixen de bona nota pel visitant. I més encara quan aquest veu una gran inestabilitat en diversos destins del nord d'Àfrica i del Mediterrani, que fa que tot plegat ajudi el turista a optar per Catalunya. Ara cal insistir en la qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.