Empreses

Schlegel Taliana tanca la planta de Terrassa

La multinacional al·lega pèrdues que els sindicats no consideren suficients

La planta que la multinacional anglesa Schlegel Taliana té al polígon industrial de Santa Margarida de Terrassa (Vallés Occidental), tancarà el proper mes de desembre. Així ho va comunicar la direcció de la companyia als empleats, quan tot just havien tornat de vacances.

El tancament deixarà al carrer els 76 empleats que té la multinacional al Vallés Occidental. Molts fa més de 30 anys que tenen una vinculació laboral amb la firma.

El tancament, segons han explicat treballadors de l'empresa, començarà a fer-se efectiu a partir d'octubre i de manera esglaonada, i seguirà fins al mes de desembre, quan es preveu que la multinacional anglesa abaixi la persiana definitivament, després de 42 d'anys d'activitat.

Ara com ara, hi ha oberta una taula de negociació entre representants sindicals i l'empresa. Hi ha un període de trenta dies per arribar a un acord, en què la data de tancament i les condicions de l'acomiadaments'acabaran de decidir. La direcció, però, té la decisió última respecte al tancament.

Jorge Zurovesky, responsable de la planta de Terrassa, assegura que han pres aquesta decisió després d'acumular cinc anys seguits de pèrdues continuades i després de dos en què l'empresa es troba “en causa legal de dissolució”, diu.

No comparteixen aquesta justificació els representants dels treballadors. Jordi Arnaiz, responsable d'indústria de Catalunya central de CCOO, que considera que els motius que està al·legant l'empresa no són suficients per prendre una decisió tant dràstica. “Nosaltres estem apostant perquè continuï, encara que suposi fer alguna reestructuració. El grup va tancar l'any amb beneficis”, etziba Jordi Arnaiz.

PÈRDuES.

L'empresa assegura que l'any 2014 van tancar amb unes pèrdues de 2,3 milions d'euros, i que les previsions és que enguany registrin un acumulatiu de 8 milions d'euros. Segons Zurovesky, han arribat a aquest punt perquè el producte d'aïllament de pèl per a finestres i portes que fabrica Schlegel Taliana va destinat a un sector que està en crisi, com el de la construcció, i que a més a més el mercat ha fet un canvi i ja no necessita el material que la multinacional ofereix.

Tot indica que la firma anglesa concentrarà a la planta que té a la Gran Bretanya la producció del grup. “Ens hem cenyit a les circumstàncies econòmiques i productives de la planta de Terrassa de la mateixa manera que vam fer quan vàrem tancar la belga”, es justifica el responsable de planta. L'empresa Schlegel Taliana té centres de producció al Regne Unit i a Alemanya.

Facturació

9,6 M€

Treballadors

76

Any de fundació

1973



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Schlegel Taliana tanca la planta de Terrassa

Publicat a