Empreses

Gebro Pharma creixerà un 15% pel llançament de nous fàrmacs

La filial ha ampliat les seves àrees terapèutiques i l'aposta ha resultat un èxit. Els pròxims anys la firma aspira a doblar el pressupost dedicat al desenvolupament de medicaments

Enguany s'ha contractat 13 persones més a la plantilla

La filial dels laboratoris farmacèutics Gebro Pharma, amb seu a Barcelona, té previst créixer un 15% l'any 2015 i tancar l'exercici amb uns 57 milions d'euros de facturació. Aquests resultats se sumarien als assolits l'any passat, que ja van registrar un increment en la mateixa proporció.

El director general de la firma, Sergi Aulinas, considera que estan recollint el fruit del llançament de nous productes els darrers anys. “Hem comercialitzat tres nous fàrmacs en l'àrea del dolor, urologia i malalties respiratòries”, explica. Concretament han tret al mercat un fàrmac per al tractament de l'EPOC (malaltia pulmonar crònica), el primer pegat a l'Estat espanyol per a la incontinència urinària i un fàrmac per combatre dolor moderat.

Gebro Pharma va tindre molt definida la seva estratègia. Els primers deu anys els va destinar a fer viable la firma i en els darrers tres ha començat a donar-hi ales amb la diversificació d'àrees terapèutiques i l'aposta per la recerca pròpia.

Arran d'aquests creixements de dos dígits, la companyia ha augmentat la seva plantilla d'un 15%, tant a la seu central com a la xarxa de vendes. Ara com ara Gebro Pharma dóna feina a 138 persones, la gran majoria titulats universitaris, en àrees de ciències de la salut, dels quals una quinzena són a l'àrea de recerca. Aquest departament, que van engegar fa poc més de d'un any, ja té en marxa dos projectes de recerca dintre de l'àrea de dolor.

Tenint en compte l'excel·lent xarxa local que hi ha en salut a Barcelona, Gebro Pharma ha optat per un model de recerca oberta, és a dir, mitjançant la col·laboració estreta entre l'equip intern i d'altres centres de recerca d'universitats, parcs científics o hospitals. “Nosaltres volem ser un actor més en aquesta galàxia de recerca en salut”, diu Sergi Aulinas.Així mateix, segons explica, les aspiracions de la farmacèutica són donar un clar impuls al departament de recerca i posar en marxa dos nous projectes de recerca més. “Volem ser capaços de desenvolupar producte”, avança Aulinas.

La seva recerca se centra ea desenvolupar innovació farmacèutica en fase avançada, mitjançant la identificació de les necessitats pròximes i molt propera al mercat.

Des del maig del 2015, la companyia ha estat inclosa en el Plan Profarma, una iniciativa de diferents ministeris per afavorir la competitivitat en el sector farmacèutic.

Tot i que és una filial relativament jove el cert és que ha anat agafant volada en algunes àrees. De fet, fa la funció corporativa d'identificació d'aliances estratègiques del grup. “Tenim un equip amb molt coneixement i a més Barcelona és una plaça important en el sector farmacèutic, ho estem fent amb èxit. I això ens dóna força com a filial.”

La firma, que desenvolupa i comercialitza fàrmacs de prescripció mèdica va començar la seva activitat a Catalunya l'any 2002, iniciant-se només en un àrea: la del dolor. En els darrers quatre anys han incorporat noves àrees en el seu dossier i ha fet un creixement basant-se en productes que siguin sostenibles per als sistemes de salut públics.

La filial, tot i que no té a Catalunya fàbrica de producció pròpia, té acords amb tercers, com els laboratoris Ferrer, per fabricar part dels seus productes.

Facturació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gebro Pharma creixerà un 15% pel llançament de nous fàrmacs

Publicat a