Empreses

Better Care aspira a multiplicar per deu la facturació

L'‘start-up' ha arribat a un acord de comercialització amb una multinacional

La companyia ven un programari que fa el seguiment de malalts crítics

Better Care, una empresa emergent de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, aspira a multiplicar per deu la facturació gràcies a l'acord de comercialització que ha tancat amb la multinacional d'origen alemany Dräger. Considerat un dels fabricants líders mundials d'equips mèdics, s'ocuparà de distribuir la plataforma informàtica que ha desenvolupat la catalana Better Care. La consellera delegada de l'empresa emergent, Eulàlia Clos, explica que ja han traduït el seu producte a 14 llengües i que estan preparant l'estructura del negoci per adaptar-se a les noves necessitats que suposarà un creixement internacional d'aquestes dimensions. L'start-up, que ja estava comercialitzant el seu programari al mercat espanyol, preveu a més fer un salt al mercat internacional substancial. De fet, tenen patentat el seu producte als EUA i disposen de més de 47 extensions de patent.

Ara fa més de deu anys que Better Care va començar a donar forma a una idea nascuda a l'interior de la unitat de cures intensives (UCI) de la Corporació Sanitària Parc Taulí, on diferents facultatius van detectar una mancança que podia ajudar a fer un tomb a l'assistència i el tractament de pacients crítics. I d'aquella idea va néixer una plataforma informàtica intermèdia que millora el control i el seguiment del pacient. Tal com explica Lluís Blanch, un dels socis fundadors de l'empresa, el producte informàtic és capaç d'agafar tota la informació que generen al segon tots els aparells presents a l'UCI -els de senyals vitals, els monitors d'oxigen, la pressió arterial, els indicadors de respiració, etc.-, integrar-la i sincronitzar-la. I amb aquest procés els permet treure informació vital i valuosa per fer diagnòstics o treure conclusions mèdiques que serien impossibles de recopilar. “A les UCI dels hospitals hi ha molts aparells que donen informació per separat, no es comuniquen entre si i estem perdent dades importantíssimes d'aquests malalts”, diu Blanch. Tot i el control permanent al qual està sotmesa una persona ingressada a l'UCI, hi ha encara incidències, sovint imperceptibles, que poden ser vitals per al seu diagnòstic i la seva cura posterior. Ser a prop del malalt que és a l'UCI no és una tasca substituïble per cap aparell; Better Care SL, el que fa és monitoritzar-la.

Lluís Blanch, que ha estat director de recerca i innovació de Parc Taulí, explica que es tracta d'una plataforma informàtica única al mercat i que per aquesta particularitat ha despertat l'interès d'una companyia de les dimensions de Dräger. Però l'acord amb la multinacional alemanya respon només a una línia de treball, Better Care es veu amb capacitat de continuar fent créixer el producte. De fet, calculen que està només al 20% del seu desenvolupament. La companyia, que dóna feina a cinc persones, es va constituir el 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Better Care aspira a multiplicar per deu la facturació

Publicat a