Política

Baños encara no ha fet efectiva la seva renúncia a l'acta de diputat

El cap de llista de la CUP va presentar la dimissió perquè es veia incapaç de defensar la posició de la majoria de la formació

El cap de llista de la CUP en les passades eleccions del 27 de setembre, Antonio Baños, encara no ha fet efectiva la seva renúncia a l'acta de diputat, malgrat que va anunciar el passat dia 4 que deixava el parlament català.

Fonts del Parlament, han indicat que Baños, que ahir es va absentar en el ple de la Cambra convocat per designar als senadors, encara no ha lliurat l'acta de diputat, cosa que hauria de fer de forma presencial.

Es dóna el cas que Baños, president del grup parlamentari de la CUP, és a més un dels representants d'aquest partit a la Diputació Permanent del Parlament, per la qual cosa hauria de ser rellevat d'aquest una vegada presenti l'acta.

La Diputació Permanent s'activa en el moment de la dissolució del parlament català, que es farà efectiva dilluns que ve quan, si no hi ha acord per a la investidura, el president català en funcions, Artur Mas, signi el decret de convocatòria de les eleccions, una vegada hagi expirat el termini legal per designar un cap de govern.

Baños va anunciar que deixava el Parlament precisament per veure's incapacitat de defensar la posició de la majoria de la CUP, que va decidir no donar suport a la investidura d'Artur Mas com a president.

CDC, integrant de JxSí juntament amb ERC, ha fixat avui com data límit per a un acord que veu poc probable que es produeixi, però si finalment fos el cas s'habilitaria dissabte o diumenge per celebrar un ple d'investidura.

En aquest sentit, el Parlament té alertat al personal de guàrdia per si s'hagués d'activar per treballar en el cas que diumenge hi hagués ple, segons han explicat fonts de la Cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.