Borsa

Un mes per resoldre moltes incògnites

Són unes quantes les cites del mes de juny assenyalades amb vermell a les agendes de molts inversors. Després de setmanes, fins i tot mesos, de dubtes i inestabilitat -traduïts en el mercat en forma de volatilitat i una certa tendència a la baixa-, al mes de juny s'han d'aclarir algunes de les incògnites que encara queden per desvelar i la resolució de les quals podria marcar l'esdevenir dels mercats en els propers mesos. Segons alguns analistes, aquest pot convertir-se en el mes més determinant de l'any i marcar el comportament dels mercats en el segon semestre.

Algunes respostes ja les hem començat a conèixer. La reunió de l'OPEP de la setmana passada es tancava sense cap acord en ferm respecte a la producció, i, segons la mateixa organització, la política de no-intervenció que porta a terme darrerament està contribuint a fer que els preus vagin estabilitzant-se a l'alça. També hem vist com el BCE ha començat a comprar bons corporatius d'empreses no financeres.

cites pendents.

Encara hi ha cites pendents molt importants per al futur dels mercats. Una és la reunió de la Reserva Federal nord-americana d'aquest mateix mes. No es preveu que apugi els tipus d'interès ara mateix. Però tothom espera amb candeletes les paraules de Janet Yellen i les interpretacions que es facin posteriorment per endevinar quan pot arribar aquest increment i de quin grau serà.

Ara bé, probablement sigui el resultat del referèndum sobre el Brexit el que pot ser determinant per als mesos que queden del 2016. Haurem d'esperar aquell dia per saber si una victòria del no calma els mercats o si un triomf del sí afegeix més llenya al foc de la volatilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.