Empreses

Ensenyament

Academia Guiu creix de la mà dels estudiants estrangers

Ha posat en marxa un nou local a Barcelona per donar resposta a un augment del 62% dels alumnes en 4 anys

Acabem de deixar enrere la temporada d'exàmens de selectivitat, un dels moments de l'any que es viu amb més intensitat a l'acadèmia Guiu. Aquesta empresa familiar, especialitzada en cursos de preparació per l'accés a la universitat i cursos de reforç, va començar la seva història fa més d'un segle però ara està vivint un dels moments més dolços, amb un increment del nombre d'alumnes que ha arribat al 62% des del 2012.

Bona part d'aquest increment, explica el director general de la companyia, Jordi Guiu, ha vingut de la mà d'estudiants estrangers que trien Barcelona per cursar els seus estudis universitaris: “Barcelona té un posicionament molt important com a destí turístic però també com a ciutat d'estudi”, apunta Guiu.

Més de la meitat, de fora.

De fet, avui prop del 60% dels 447 alumnes matriculats són de fora, un percentatge que no ha fet sinó augmentar els darrers anys i que ha portat la firma a obrir un nou local d'uns 700 metres quadrats a la capital catalana, molt a prop del que ja tenia al carrer d'Aragó.

Per tal de no perdre aquest potencial i seguir incrementant aquest percentatge Academia Guiu ha tancat diversos acords amb agències internacionals per tal d'augmentar aquesta captació als països d'origen. A les seves aules arriben ja estudiants russos, xinesos, iranians o cubans, o fins i tot de Mongòlia, majoritàriament, explica Guiu, “per estudiar carreres tècniques com arquitectura o medicina”.

La combinació entre uns preus més competitius que en altres països europeus i unes extraordinàries condicions de qualitat de vida és el secret (i encara més ara que el Regne Unit, un dels principals destins d'estudi a Europa, ha votat per la sortida de la Unió Europea).

El perfil d'estudiant local arriba a Academia Guiu per reforçar el seguiment de determinades assignatures però també, diu Guiu, “per millorar expedients que ja són bons i assegurar-se l'entrada als estudis desitjats”.

Respecte al debat sobre el futur de la selectivitat i el seu possible impacte sobre l'activitat d'Academia Guiu, el director general de la firma es mostra confiat que a pesar que a l'Estat es puguin fer passes per prescindir d'aquest examen d'accés a la universitat “això no passarà a Catalunya, aquí hi ha consens que és un procediment necessari perquè és igual per a tothom i perquè l'alternativa d'exàmens particulars a cada universitat no seria viable”. Amb tot, la firma confia mantenir el ritme de creixement en els pròxims exercicis.

Facturació

1,4 M€

Treballadors

40

Any de fundació

1892

L'acadèmia Guiu la va fundar al 1892 Manuel Guiu Casanova, enginyer industrial i llicenciat en ciències exactes. Avui la dirigeix la quarta generació, que ha sabut trobar una nova font de creixement en l'estudiant estranger.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.