Política

tribunals

procés sobiranista

La Fiscalia presenta una querella contra Forcadell per desobediència i prevaricació

El fiscal superior de Catalunya acusa la presidenta del Parlament per desobediència i prevaricació

La Fiscalia Superior de Catalunya ha registrat aquest dimecres a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya una querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la qual acusa dels delictes de prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional (TC) per haver permès que la cambra catalana votés al juliol les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent malgrat les advertències del Tribunal Constitucional (TC).

A l'escrit –presentat al TSJC donada la condició d'aforada de la presidenta del Parlament, que avui mateix està presidint un ple– el fiscal superior de Catalunya, Jose María Romero de Tejada demana citar a declarar Forcadell en qualitat d'investigada per haver, al seu judici, adoptat acords “clarament contraris a l'ordenament jurídic”.

El Parlament va aprovar el passat 27 de juliol, amb el suport de Junts pel Sí i la CUP, les conclusions de l'esmentada comissió que aposten per impulsar un “procés constituent” a Catalunya malgrat que el TC havia avisat que aquesta iniciativa vulnera la Constitució i havia instat diputats i membres de la mesa del Parlament a impedir la votació.

El fiscal considera que la decisió de tirar endavant la votació sobre el full de ruta després de la interlocutòria del TC del 19 de juliol constitueix un delicte previst per l'article 404 del Codi Penal.

A més, entén que aquest fet suposa també un delicte de prevaricació continuada, d'acord amb l'article 404 del Codi Penal, ja que “per consumar la desobediència, la querellada, utilitzant arbitràriament les potestats de les quals estava investida com a presidenta del Parlament, va acordar acords clarament contraris a l'ordenament jurídic”.

La querella ha estat interposada dos dies després que la Fiscalia General de l'Estat ordenés a la Fiscalia catalana que la presentés arran d'una denúncia del Constitucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.