Eines

Pimec impulsa un pla per reforçar el comerç

La Generalitat aportarà 120.000 euros, dels 242.000 necessaris, per finançar les activitats previstes al pla que ha impulsat Pimec Comerç per fomentar el model de comerç català de proximitat. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el president de Pimec Comerç, Àlex Goñi, van signar el 10 de novembre passat l'onzè convenir de col·laboració que dóna cobertura a aquest pla. El conseller va dir que és conscient “que el món del comerç està canviant i que els comerços s'han d'actualitzar, modernitzar i adaptar”. Per la seva banda, Goñi va recordar que aquestes iniciatives no sols afavoreixen els comerciants sinó que “garanteixen que els consumidors tinguin un ampli ventall de formats comercials on comprar, sense que un format predomini sobre un altre”.

El pla de Pimec Comerç s'estructura en quatre blocs d'actuacions. El primer s'adreça a habilitar canals de comunicació entre associacions i gremis i la Generalitat, i mesures per donar a conèixer el marc legal vigent; el segon inclou serveis d'assessorament global i tècnic amb administracions locals per a empreses; el tercer posa l'èmfasi en la integració dels col·lectius de comerciants acabats d'arribar a Catalunya per potenciar la integració i la col·laboració amb estructures associatives de Pimec Comerç; finalment, el quart bloc se centra en la promoció i l'incentiu de l'agrupació de comerciants en municipis de menys de 5.000 habitants, entre d'altres mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.