Política

Política

Campuzano substitueix Homs com a portaveu del PDeCAT al Congrés

Jordi Xuclà serà el coordinador dels diputats i senadors

El partit es reestructura així després de la inhabilitació judicial de l'exconseller de la Presidència pel procés participatiu del 9-N

Els diputats al Congrés pel Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) Carles Campuzano i Jordi Xuclà assumiran la direcció del grup a les corts espanyoles després que l'exconseller de la Presidència Francesc Homs ha hagut de deixar l'escó per la sentència d'inhabilitació del Tribunal Suprem (TS) per la seva participació en l'organització de la consulta del 9-N.

Jordi Xuclà serà el coordinador dels diputats i senadors i Carles Campuzano el portaveu al Congrés. Fins ara, Homs exercia les dues funcions. El senador Josep Lluís Cleries continuarà exercint les funcions de portaveu a la cambra alta espanyola.

En l'elecció del cap de cartell de l'antiga convergència per les eleccions del 26 de juny de 2016, es va elegir un cap de files a Madrid que reunia la doble condició de coordinador de l'acció política en les dues cambres i de portaveu al Congrés. Ara, el Partit Demòcrata ha decidit distribuir aquestes responsabilitats, tot adaptant-se al sistema de responsabilitats compartides que regeix el funcionament de la formació política des de la seva creació el juliol passat.

El PDeCAT ha reiterat el “rebuig” a la sentencia que inhabilita Homs en una decisió judicial “sense precedents”. La formació considera que la decisió judicial “inaugura” una etapa “ignominiosa” en la qual la defensa d'unes idees polítiques i la facilitació de l'exercici del dret a la llibertat d'expressió “tenen conseqüències penals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.