Política

Els nacionalistes corsos aconsegueixen 3 dels 4 escons en joc a l’illa

És la primera vegada que aquest moviment entra a l’Assemblea Nacional francesa

El quart diputat cors és dels Republicans

Els candidats nacionalistes corsos han aconseguit tres dels quatre escons de l’Assemblea Nacional francesa en joc a l’illa a la segona volta de les eleccions legislatives celebrades aquest diumenge.

Michel Castellani desallotja el diputat dels Republicans Sauveur Gandolfi-Scheit a una de les dues circumscripcions de l’Alta Còrsega i Jean Félix Acquaviva s’imposa al candidat del partit de Macron (LREM) Francis Giudici. A la Còrsega del Sud, Paul-André Colombani derrota el conservador Camille de Rocca Serra, hereu d’una família que mantenia l’escó de principis del segle XX.

El quart escó en joc, també a Còrsega del Sud, ha estat per a un candidat dels Republicans, Jean-Jacques Ferrara, que competia contra Maria Guidicelli, de La República En Marxa.

La victòria dels tres diputats nacionalistes suposa l’entrada d’aquest moviment a l’Assemblea Nacional per primera vegada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.