Emprenedors

Viatjar sol i compartir experiències

Nomadizers proposa activitats en grup per als qui volten pel món en solitari

La plataforma en línia Nomadizers celebra aquest mes el seu primer aniversari. Va néixer amb la intenció d’agrupar puntualment aquells qui viatgen sols, en parella o en petits grups per gaudir d’experiències d’oci i culturals amb altres viatgers amb inquietuds similars i a preus més reduïts. A hores d’ara, la plataforma ja comptabilitza 15.000 usuaris –12.000 viatgers i 3.000 guies–, a més de tenir 30.000 seguidors a les xarxes socials.

Sota l’epígraf d’economia col·laborativa i l’adjectiu de wanderlust (esperit viatger, en anglès), el manresà Xavi Granado i la lleidatana Myriam Ribera van decidir donar resposta a algunes de les necessitats amb què es troben moltes persones que viatgen soles. En tan sols un any, a la plataforma s’han creat 1.500 grups de viatge i s’han organitzat 1.300 recorreguts.

La majoria d’usuaris de la plataforma són de l’Estat, “però en tenim de tot el món, sobretot a Mèxic, Xile i Argentina”, comenta Granado, que destaca que, a Europa, predominen els francesos, alemanys i anglesos.

La passió per viatjar i els inconvenients a què havien hagut de fer front ells mateixos van ser l’espurna que va fer endegar la idea de negoci. La inversió inicial “van ser els nostres estalvis, al voltant de 15.000 euros”, apunta Granado. Més tard van entrar en el Pla d’Ocupació de la Generalitat i el maig passat, amb l’ajut d’una mentora, ja van començar a dissenyar la ronda de finançament que volen tenir a punt per a la tardor pròxima. Mentre, van ampliant els serveis als usuaris.

En un primer moment, la idea era poder agrupar viatgers que, per diferents circumstàncies, es movien sols. “Arribes a una ciutat i vols recórrer-la a fons, endinsar-te en la seva oferta cultural i d’oci. I, per a molts, trobar un grup de persones amb els mateixos interessos esdevenia la situació ideal”, diu. Es tractava de crear grups per a moments i activitats concretes. Aquesta idea ja va ser molt ben rebuda pels viatgers.

El maig passat va sorgir l’oportunitat de donar més valor a aquestes trobades. “Vam pensar que podíem oferir guies per als recorreguts i en tres setmanes ja en teníem 500 d’apuntats al web”, explica. Des de llavors, a més de poder coincidir amb altres viatgers, s’abarateix el preu del recorregut guiat.

Més lluny i més exòtic.

Nomadizers ha arribat a un acord amb l’agència Tarannà de Barcelona, que promou el turisme de qualitat i sostenible, perquè “darrere de Nomadizers hi ha tota una filosofia del viatge”, apunta.

“Amb Tarannà tenim l’oportunitat d’arribar a indrets més exòtics i llunyans. Farem amb ells una línia de viatges diferents i la plataforma donarà la possibilitat que l’usuari es pugui crear un grup per fer aquestes sortides amb viatgers amb interessos compartits”, explica.

Nomadizers compta amb tres tipus d’usuaris: els qui viatgen amb motxilla, més aventurers i amb ganes de conèixer els llocs més desconeguts dels indrets que visiten; els expatriats, que volen coincidir amb altres com ells per recórrer la ciutat on viuen; i els buscadors d’experiències diferents, fins i tot a la nateixa ciutat on viuen. Les noies representen el 60% dels seus usuaris. “Elles són més extravertides”, rebla Granado.

La idea

Xavi Granado i Myriam Ribera volen fer créixer Nomadazers fins que sigui reconeguda com la xarxa social dels viatgers. “Estem creant un espai a la plataforma on els usuaris puguin aportar imatges, consells, impressions i, entre altres propostes, la possibilitat d’establir contacte amb altres viatgers amb inquietuds similars per organitzar futures sortides”. Els creadors de la plataforma se’n confessen usuaris assidus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.