Política

La caixa de solidaritat ja ha rebut 750.000 euros

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, preveu que aquesta xifra es “triplicarà” en poc temps

El líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, es mostra convençut que ningú quedarà “tirat pel camí”

Els dos comptes bancaris oberts per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per donar suport econòmic a les persones sancionades per l’Estat espanyol ja acumulen 750.000 euros. El tribunal de Comptes espanyol reclama 5 milions d’euros als condemnats per l’organització del procés participatiu del 14 de novembre de 2014 i altres càrrecs públics.

Tot i que les entitats encara no han informat de manera formal de les xifres de la caixa solidària , el president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha revelat aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio que ahir al matí ja s’havien recollit 750.000 euros. Sánchez s’ha mostrat convençut que aquesta xifra es “triplicarà” en poc temps.

Sánchez ha replicat així al PP, que va afirmar durant una intervenció al ple del Parlament que la caixa solidària havia recollit pocs fons.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha subratllat que avui és més pertinent que mai la consigna “clàssica” que “si ens toquen avui ens toquen a tots”, ja que, segons ell, l’Estat busca atemorir els catalans “a trossets”. En qualsevol cas, s’ha mostrat segur que l’administració catalana defensarà els servidors públics i que la caixa solidaritat funcionarà “per no deixar ningú tirat pel camí”.

“Perfil baix”

El líder de l’Assemblea, Jordi Sánchez, ha opinat que el govern espanyol està reaccionant de moment amb una resposta de “perfil baix” a la convocatòria de l’1-O i l’aprovació de les lleis del referèndum i de transitorietat al Parlament per no fomentar de retruc la participació en la manifestació de la Diada.

En aquest sentit, ha fet una crida a la mobilització i ha subratllat que “la primera partida del referèndum la juguem dilluns, a la Diada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.