Societat

La UdG vol aprofitar tot el talent dels antics alumnes perquè ajudin els actuals

Es crea el projecte UdG Alumni, que ha de servir perquè exalumnes puguin ajudar els actuals a formar-se a través de la seva experiència professional

La Universitat de Girona (UdG) obre la porta a aconseguir que antics estudiants d’aquesta institució puguin ajudar en la formació dels alumnes que actualment hi cursen alguns dels seus estudis. El projecte, UdG Alumni, segons va explicar ahir durant la presentació l’exrector Joan Batlle, que lidera aquesta iniciativa del vicerectorat d’estudiants, ha d’assolir que els antics estudiants que han aconseguit obrir-se camí puguin “retornar una part del que van rebre en forma de mentoratge o assessorament als més joves, i a la vegada participar en algun tipus de mecenatge”. Aquest ha de ser un cercle virtuós que neix de la mateixa comunitat de la UdG i que ha d’escampar-se més enllà del temps de formació.

Les xifres són prou significatives i avalen aquesta iniciativa: entre els 80.000 alumnes que han passat per les aules en aquests 25 anys hi ha investigadors, escriptors, empresaris, professors reconeguts, esportistes d’elit i polítics destacats. Tots ells, segons Batlle, professionals que “són un orgull per a la institució”.

Entre els aspectes concrets del projecte UdG Alumni destaca la promoció del networking, el reforç i manteniment del vincle entre els antics alumnes i la Universitat, el fet de mantenir-los al dia de l’activitat acadèmica i investigadora, l’enfortiment del sentiment de pertinença a la institució i l’acostament de la UdG a la societat a través de la visibilització dels professionals que hi han estudiat.

Els afiliats podran fer presentacions i organitzar cursos o seminaris del seu àmbit d’expertesa al recinte de la UdG. Se’ls facilitarà un carnet virtual que els donarà accés als serveis universitaris, com ara biblioteca, esports, Servei de Llengües i cursos d’especialització, a més de màsters i postgraus de la Fundació Girona: Universitat i Futur, màsters oficials, cursos d’estiu, en condicions especials i serveis i descomptes en determinats comerços. Així mateix, aquests tindran la possibilitat de sol·licitar o oferir formació especialitzada relacionada amb l’àmbit d’actuació de l’exalumne i d’accedir a l’assessorament o al mentoratge a càrrec d’experts de la Universitat o de fora, i a fonts de finançament especials per a exestudiants, de particulars o empreses.

Els estudiants quan acaben el grau o el màster poden inscriure-s’hi a través de la pàgina alumni.udg.edu, de manera gratuïta el primer any. Després se’ls aplicarà una tarifa de 25 euros.

LA XIFRA

80.000
alumnes s’han format a la Universitat de Girona al llarg dels 25 anys d’història d’aquesta institució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.