Societat

Resum del 2017

Quim Salvi

Relleu al timó de la UdG

La candidatura de l’exdirector de l’Escola Politècnica Superior Quim Salvi es va erigir de manera inapel·lable en la més votada en les eleccions a rector

Sergi Bonet es posa al servei del nou equip

El 2017 es tanca com un any de canvis, però no tots convulsos. Alguns marcats al calendari, com és el cas de les eleccions a rector a la Universitat de Girona, que van finalitzar el 20 de novembre i amb un resultat clar i inapel·lable.

Quim Salvi, exdirector de l’Escola Politècnica Superior, va ser proclamat rector de la Universitat de Girona (UdG), en disputa amb el que ho ha estat quatre anys, Sergi Bonet, que, després d’un primer mandat, no n’ha pogut concloure un segon i últim.

Els resultats van ser clars, doncs, perquè els tres sectors de la UdG –personal docent i investigador, personal d’administració i servei i estudiants– es van decantar clarament pel projecte d’Una Nova Universitat de Salvi, respecte al de Més UdG, de Bonet. Dels 4.827 vots emesos, Quim Salvi en va obtenir 2.478 (55,57%), contra els 1.981 (44,43%) de Bonet. Durant els dos dies que van durar les eleccions estaven convocats per formalitzar el vot de manera electrònica 13.591 persones.

La nova UdG, l’eslògan de Salvi i el seu equip, va saber trobar un clar forat i, perquè no dir-ho, un claríssim avantatge respecte al de Més UdG, de Sergi Bonet. Aquestes van ser unes eleccions amb dos programes confrontats; per dir-ho d’una altra manera, i salvant totes les distàncies, amb dos maneres diferents de governar la UdG. Sobre si són tan diferents com s’ha venut, això ja es veurà. Però Salvi té ara la responsabilitat de tirar endavant un projecte que ell i el seu equip van saber vendre com a “nou i engrescador”. “Una Nova UdG és un projecte per a tothom i per això redactarem un pla estratègic obert a tots per fer una universitat que vagi més enllà dels seus 25 anys d’història”, va destacar el nou rector de la UdG durant l’acte en què es van fer públics els resultats i es va proclamar provisionalment rector. Un model que té com a pal de paller, entre moltes altres propostes, desplegar un projecte que defensi una universitat pública no excloent, justa i sostenible, que vol treballar pels estudiants, en el sentit que, a banda d’un aprenentatge de qualitat, aposti pels idiomes, la mobilitat i la promoció de tots els col·lectius; el de la Ciutat Universitària, en el sentit que aquest és un model d’èxit pel qual cal apostar més enllà de la mateixa Girona; la descentralització, la innovació, la transparència i el bon govern, la internacionalització i una estratègia compartida i consensuada. El xoc, doncs, va ser en part per la governança. Sergi Bonet va defensar durant la campanya que no es podia confondre autonomia, la que té cada centre, amb la gestió racional de la universitat, perquè la seva dimensió petita fa que no es pugui carregar els centres amb descentralitzacions. En canvi Quim Salvi tenia molt clar que aquest model és reversible, i és en aquest aspecte que van col·lidir els candidats.

Sergi Bonet es va posar immediatament al servei del nou equip per, va dir, entre tots fer créixer la universitat.“Estarem, evidentment, al costat del nostre rector i del seu equip”, va afirmar Bonet, que va voler destacar que els dos equips estaven formats per gent molt valuosa.

Joaquim Salvi serà el cinquè rector de la UdG; Josep M. Nadal ho va ser del 1992 al 2002; Joan Batlle, del 2002 al 2005; Anna M. Geli, del 2005 al 2013, i Sergi Bonet, del 2013 al 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.