Educació

Ciència i Tecnologia

De la UdG a Silicon Valley

Els creadors del Chupa Chip, el caramel que detecta malalties, impulsen una campanya per finançar el viatge al gran centre tecnològic dels EUA

Els creadors del Chupa Chip , el caramel intel·ligent dissenyat per detectar malalties a través de la saliva, volen fer un pas més. Ara el seu objectiu és presentar el giny davant empreses de Silicon Valley, als Estats Units. No serà fàcil, però les perspectives són bones, segons explica la portaveu del projecte, Diana Ballart. El suport logístic el tenen, ara els falta part del pressupost per fer el viatge. El Chupa Chip, un projecte desenvolupat per estudiants del màster en emprenedoria i desenvolupament empresarial de la Universitat de Girona (UdG), es va imposar com a idea a la competició Dream Big Challenge, a la festa de la innovació iFest, que es va celebrar a finals de l’any passat al Palau Sant Jordi de Barcelona. Després va guanyar, si bé ja en fase de prototipatge, la final de la Imagine Express , a Londres.

Ballart explica que ara el projecte ha entrat en una empresa acceleradora. Les acceleradores són empreses que agafen projectes en fase inicial i durant uns mesos un equip els forma per, com el seu nom indica, aconseguir accelerar-lo i fer que avanci. “Per entrar en una acceleradora –explica Ballart– una empresa emergent com podria ser la nostra, ja ha de facturar. Aquest no és el nostre cas, però el projecte va encantar a l’empresa i hem aconseguit formar-ne part.” En aquest procés, i en el marc de fer un pla d’empresa, l’equip format per Sára Földes, Josep Mota, Ivan Simon i Diana Ballart vol presentar el projecte a empreses del gran centre tecnològic situat a Silicon Valley, a Califòrnia (EU), en el marc d’uns dels programes Imagine –a través d’un dels quals ja van portar el prototip a Londres–. Es tracta d’una estada d’un mes en què participaran dotze emprenedors. Aquesta estada a Silicon Valley servirà també per avançar més en la fase del prototip, segons explica Ballart. La qüestió ara és aconseguir el finançament: “Imagine ens dona suport, però ens falta finançament. Per fer-ho, aquesta mateixa setmana iniciarem una campanya de micromecenatge o crowdfunding. En aquest aspecte ens ajudarà Imagine, que confia en nosaltres. I, en paral·lel, també apostarem pel mecenatge, a través d’empreses que confiïn en el projecte.”

El funcionament del Chupa Chip és en aparença senzill. El caramel intel·ligent porta un xip que processa la saliva i envia les dades a través d’un segon sensor a un, per exemple, telèfon intel·ligent. El projecte va evolucionant perquè, segons Ballart, un sensor pugui fer més processos, com per exemple captar l’ADN, que amb la saliva es pot detectar: “El nostre objectiu és aconseguir que Chupa Chip sigui més intel·ligent.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.