Política

Anuncien una moció de censura a Macron

El partit conservador Els Republicans (LR) vol que el govern doni explicacions pel cas Benalla

La iniciativa té poques possibilitats de prosperar perquè el partit que dona suport al president té una folgada majoria absoluta al parlament

El govern del president francès Emmanuel Macron haurà d’entomar una moció de censura per la seva gestió del cas Benalla, l’escàndol desencadenat per l’excap de seguretat de Macron, Alexandre Benalla, que va colpejar uns manifestants fent-se passar per policia.

El principal partit de l’oposició, el conservador Els Republicans (LR) ha anunciat aquest dimarts que en els propers dies registrarà una moció de censura al govern. El president del grup parlamentari dels Republicans, Christian Jacob, ha justificat que l’executiu “ha fracassat” en la gestió de la cris i ha permès “instal·lar-se en aquesta deriva”.

La moció, que s’hauria de presentar abans que acabi aquesta setmana i debatre’s la vinent, té poques possibilitats de prosperar, ja que el partit que dona suport a Macron, La República en Marxa (EM), gaudeix d’una àmplia majoria absoluta a l’Assemblea Nacional francesa.

En aquest sentit, Jacob ha apuntat que demanen aquest vot de censura “perquè volem que el govern s’expliqui”. Segons ell, el primer ministre, Edouard Philippe, ha ignorat les seves reiterades peticions per respondre per l’escàndol a la cambra. Jacob ha reconegut que la moció difícilment tirarà endavant però ha defensat que donarà l’oportunitat als francesos d’escoltar les explicacions del govern.

El cas ha indignat l’oposició, que acusa el president de tenir “una policia paral·lela”, i bona part de l’opinió pública. El 80% dels francesos es declaren “xocats” per l’escàndol. Macron guarda silenci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.